Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta sve mogu da znače snovi o vjenčanju?

Preuzmite sliku

Snovi su na neki način uvid u našu podsvijest, iako njihovo dešifrovanje može da bude veoma složeno. U njima se može pojaviti nešto što smo doživjeli ali ne još u potpunosti procesuirali, nešto što iščekujemo, ili prosto nešto što nam je trenutno na pameti a nismo toga svjesni.

Iako naučnici nisu još uvijek otkrili koji je tačno uzrok snova i da li oni imaju neko dublje značenje, svako može u onome što sanja pronaći bar neki dio stvarnosti i lične asocijacije, pod uslovom da se uopšte sjeća onog što je sanjao. A ako je u pitanju tema koja se ponavlja, onda tu već vjerovatno postoji neko dublje značenje. Kada je to vjenčanje, postoji nekoliko načina za interpretaciju.

Kada se vi udajete

Ako ste trenutno u vezi

Ako ste u vezi i sanjate da se udajete za svog partnera, ovaj san može biti poprilično direktan i predstavljati neku vrstu pripreme za ono što slijedi. Podsvijest vam vjerovatno saopštava da ste spremni za sljedeći korak, ili pak da niste, jer osjećaj koji ste imali tokom ovakvog sna trebalo bi da vam kaže da li je došlo vrijeme za tako nešto ili nije.

Ako trenutno niste u vezi

U ovoj situaciji, vjenčanje nema toliko bukvalno značenje kao kod onih koji su u vezi. Ovo vjenčanje može predstavljati otkrivanje dijela sebe, a o tome vam najviše govori osoba sa kojom ste se vjenčavali. Ona može predstavljati neku vašu osobinu sa kojom želite da se bolje upoznate, prenosi City Magazine.

Kada se udajete za nekoga koga ne vidite

Ovakva vrsta sna je najčešća, jer u njoj je lice onog za koga se udajete nejasno, ili nikako ne uspijevate da ga pogledate u oči. To znači da vam je neki dio ličnosti skriven i čeka da ispliva na površinu, odnosno da vam predstoji neka, za sada nepoznata, obaveza u stvarnom životu.

Kada idete na nečije vjenčanje ili svadbu

Ko god da je osoba čije je vjenčanje ili svadba, nju treba da podržite u stvarnom životu i san vam ukazuje da ste joj potrebni na javi. Ukoliko je u pitanju neko ko nije vjeren i ne očekuje ga svadba, možda jednostavno treba da mu ili joj se nađete kao podrška u okviru drugih životnih poduhvata.

Kada se udajete za nekoga ko vam se ne dopada

Osoba koja vam se ne dopadau ovom slučaju može da odražava neke osobine koje se nalaze u vama samima, a na koje niste ponosni i kojih biste željeli da se otarasite. Prvi korak je da uporedite to što vas nervira kod ove osobe sa sobom i budete iskreni zbog čega mislite da je to slučaj. Dobra vest je da ovo može da bude početak jednog ličnog rasta i napretka, odnosno povišene svijesti o sopstvenim kvalitetima i manama.

Kada se udajete za nekog ko nije vaš partner

Naravno da ovo može da bude samo test vaše podsvijesti koja vam kaže da vam se neko dopada više nego vaš partner, ali to uopšte ne mora da bude pravilo. Ovo ponovo može da bude znak neke osobine koja se nalazi i u vama, samo što je ovog puta to osobina koja vam se dopada. Najbitnije je ponovo biti u kontaktu sa sobom i iskren prema sebi.

Kada vam se u snu pojavljuje vjenčanica

Ako u snu vidite samo vjenčanicu, to može da bude znak da treba da se posvetite nečemu – novom poslu, novoj zdravoj navici ili novoj osobi. Vjenčanica obično simboliše neku vrstu sjedinjavanja ili novi stadijum u životu, početak nekog ciklusa. Ukoliko vi nosite vjenčanicu, postoji velika vjerovatnoća da vas očekuje neka vrsta inicijacije, ulaženja u nešto novo, a ukoliko je pocijepana – to je znak da se odlažu pojedini planovi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,