Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je šest najnespretnijih horoskopskih znakova

Preuzmite sliku

Oni će biti te osobe koje će hodati pravo u zidove ili se sudarati sa stolovima. Svaka grupa ima onu osobu koja uvijek prolijeva piće na zabavi, sudara se s ljudima ili se neprestano spotiče o njih.

Međutim, umjesto da razbijete balon s mjehurićima, jeste li ikada pomislili da bi njihova nespretnost mogla biti povezana s njihovim horoskopom? Unaprijed, astrolozi dijele najnespretnije znakove zodijaka, od pomalo nespretnih do ludo nesposobnih, piše BestLife.

1. Vodolije

Iako je njihov način razmišljanja možda pomalo nekonvencionalan, Vodolije su jedni od najinteligentnijih ljudi koji rade.

 • Međutim, oni su također i najnespretniji horoskopski znak jer su, kako objašnjava Raquel Rodriguez, , astrologinja u Nomadrs, često toliko zaokupljeni svojim inovativnim idejama ili humanitarnim vizijama da gube dodir sa svojom neposrednom fizičkom okolinom, prenosi Tuzlanski.ba.

  “Ova odvojenost može rezultirati nespretnim trenucima od sudaranja s stvarima dok razmišljaju o misterijama svemira do manjih nezgoda koje se dogode, jednostavno zato što je njihov um svjetlosnim godinama daleko od stvarnosti,” ona kaže.

  2. Blizanci

  Blizanci su puni energije 24 / 7. Njihova dvojna priroda znači da često rade barem dvije stvari odjednom.

 • “Njihov um juri brzinom munje, već na cilju prije nego što je utrka počela,” objašnjava Tara Bennet, astrologinja i duhovna trenerica u Mediumchat.

  “Kada se krećete tako brzo, neizbježno je doživjeti nekoliko nesreća na putu.”

  Ovi superdruštveni zračni znakovi također vole ispričati dobru priču. Međutim, problem s tim je što na kraju pričaju i animiraju cijelim tijelom.

  “Blizanac bi mogao biti entuzijastično uključen u razgovor dok hoda i lako bi se mogao spotaknuti jer mu je fokus podijeljen,” napominje Rodriguez.

  3. Ribe

  Ribe često uspijevaju prevrnuti stvari ili se sudariti s ljudima zahvaljujući svojoj zaboravnosti i sposobnosti da se odvoje od onoga što ih okružuje.

 • “Maštarenje, a ne fokusiranje na okolinu, čini ih sklonima nespretnosti,” kaže Bennet.

  Ribe su, također, uhvaćene u svojim emocijama kao i tuđim.

  “Često toliko upijaju svoje misli i osjećaje da mogu postati nesvjesni fizičkog prostora oko sebe,” objašnjava Rodriguez, što dovodi do neugodnih trenutaka ili manjih nezgoda.

  4. Vage

  Ovi diplomatski zračni znakovi važu sve ishode svake situacije, što ih ponekad odvlači od njihovog fizičkog okruženja.

 • “Uprkos svojoj gracioznoj prirodi, Vage se znaju naći u nespretnim situacijama, posebno onda kada su mentalno zaokupljene” kaže Rodriguez.

  Njihova neodlučnost također ih može uzrokovati petljanje, jer budu zarobljeni u svojoj glavi.

  “Ne znajući da li da krenu lijevo ili desno, kolebaju se između jednog i drugog, a njihovo oklijevanje neminovno dovodi do nesreća,” dodaje Bennet.

  5. Rakovi

  Rakovi su osjetljivi vodeni znakovi koji se pokreću svojim emocijama.

 • Kao najbrižniji horoskopski znak, oni su toliko fokusirani na to da budu tu za druge, da možda ne obraćaju pozornost na ono što oko njih.

  “Bez obzira žure li nekoga utješiti ili jednostavno pomoći, djeluju bez prethodne procjene situacije,” kaže Bennet. Dodaje, da oni, također, mogu emocionalne situacije pretvoriti u neugodne trenutke, otvarajući razgovore koji su trebali ostati neizgovoreni.

  6. Strijelčevi

  Oni su uvijek u pokretu, pa ne čudi što su s vremena na vrijeme malo nespretni.

 • Ovi znakovi su previše zauzeti gledanjem u daljinu, da bi primijetili što je tačno ispred njih.

  “To se može objasniti njihovim entuzijastičnim, ali ponekad i nepromišljenim pristupom životu,” kaže Rodriguez.

  “Njihova ljubav prema istraživanju i isprobavanju novih stvari može dovesti do nekoliko nesreća, jer je njihov fokus više na iskustvu nego na detaljima koordinacije.”, zaključuje astrologinja Rodriguez.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje