Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Napravite originalni tabure uz pomoć konopca i automobilske gume (FOTO)

Preuzmite sliku

Ko kaže da treba da izdvojite malo bogatstvo kako biste dobili unikatan komad namještaja! Zapravo, potrebno je samo malo volje i spretne ruke, pa da same napravite prava mala umjetnička djela od namještaja.

U današnjem postu otkrivamo vam kako da od stare automobilske gume – sigurni smo da jednu ,,ćelavu” zrelu za mijenjanje imate – napravite efektan tabure.

Pogledajte uputstvo i saznajte kako da od stare automobilske gume i konopca napravite unikatan tabure.

Potreban materijal:
– Automobilska guma,
– Šperploča debljine 6mm i prečnika 55cm,
– 6 šarafa,
– Bušilica,
– Šarafciger,
– Silikonski pištolj i bar 6 punjenja,
– 5 m konopca debljine 10mm,
– Makaze,
– 900ml drvofiksa.

Uputstvo:

Korak 1: gumu dobro operite kako na njoj ne bi ostalo nikakvih ostataka prljavštine. Namjestite šperploču sa gornje strane i izbušite 3 rupe naspram unutrašnje ivice gume dovoljno duboke da probuše i gumu. Isto uradite i sa druge strane, sa drugom šperpločom.

Korak 2: Kroz sve rupe zašarafite šarafe – što čvršće kako se ne bi pomjerali.

Korak 3: Na sredinu šperploče nanesite veću količinu silikona koristeći silikonski pištolj, pa fiksirajte kraj konopca. Zatim u koncentričnim krugovima obmotavajte konopac i lijepite ga za povšinu ploče. Isto uradite sa obje strane. Dobro fiksirajte krajeve uz rub šperploča.

Korak 4: Ponovo koristeći silikonski pištolj konopac zelijepite i oko same gume, pokrivajući sve površine. Višak konopca odsijecite, a kraj dobro fiksirajte.

Korak 5: Sve fiksirajte drvofiksom, ostavite da se osuši i nakon toga vaš tabure je spreman za korištenje! (mogujatosama.rs)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,