Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Način na koji kišete otkriva vašu ličnost

Preuzmite sliku

Stručnjak za govor tijela Robin Kermode otkrio je šta način na koji kišete govori o vašoj ličnosti. Naime, kako tvrdi, kihanjem je moguće ustanoviti jeste li sramežljiva osoba ili volite biti u centru pažnje. 

“U vrijeme društvene distance pokušavamo se ne približavati ljudima, a potrebno je obratiti pažnju na kihanje kako ne bismo svoje klice, bakterije i viruse prenijeli na druge. No, način na koji kišete važan je jer može otkriti puno toga o vašoj ličnosti”, pojasnio je za Daily Mail.

I u pravu je što se prvog dijela tiče jer su istraživanja pokazala da se kihanjem može prenijeti i do 100 hiljada klica na udaljenost od osam metara. A evo šta način na koji kišete, prema Kermodeu, otkriva o vama.

Osoba koja se izvinjava

Bilo da se izvinete prije nego što ćete kihnuti ili nakon, navodno ste tip osobe koja ne želi imati velik uticaj na živote drugih ljudi.

“To su često rezervirane, ali pristojne osobe. Na njihovom licu se tokom kihanja može uočiti agonija i to su često tipovi koji trebaju poraditi na svom samopouzdanju”, kaže stručnjak.

Osoba koja glasno kiše

“Svi smo takvo kihanje čuli barem jednom. Najčešće su u pitanju muškarci koji se smatraju alfa mužjacima. Oni su uvjereni da je glasno kihanje potvrda njihove važnosti i često nemaju suosjećanja prema drugima. Prema mom iskustvu, vrlo su ponosni na glasnoću kihanja kojom raspolažu”, tvrdi Kermode.

Osoba koja tiho kiše

Očekivano, osobe koje tiho kišu ne vole privlačiti pažnju na sebe, prenosi index.hr.

“One se trude ne ispustiti zvuk prilikom kihanja. Imaju manjak samopouzdanja i ne žele da ih neko pogledava. Pokušat će zadržati pokeraški izraz lica”, pojašnjava.

Osobe koje prilikom kihanja izgovaraju “apciha”

Robin kaže da ovakve osobe najčešće imaju osjećaj da je u redu kihati, ali istovremeno osjećaju potrebu da to učine na društveno pristojan način.

“Obično je riječ o osobama kojima ne manjka samopouzdanja, ali su samosvjesne i kontrolisane.”

Osobe koje pokušavaju ne kihnuti

Ljudi koji se trude ne kihnuti često imaju potrebu zadovoljiti druge.

“Oni ne žele napraviti scenu. Pokušat će napraviti sve da ne kihnu, zadržavat će dah ili rukama pritisnuti nos. Iako je odlično pokušati učiniti druge sretnima, na ovakve ljude je lako uticati”, dodaje Robin.

Osobe koje kišu u lakat

“Ovo su osobe koje vole slijediti pravila pa su tokom pandemije covida-19 usvojile preporuku da je kihanje u lakat najhigijenskiji način kihanja ako maramica nije pri ruci. Riječ je o osobama koje su samosvjesne i obzirne prema drugima, ali ponekad im nedostaje individualnog promišljanja”, pojasnio je.

Osobe koje kišu nekoliko puta zaredom

Ako čujete da neko kiše više puta zaredom, budite sigurni da je riječ o osobi koja voli biti u centru pažnje.

“Takvi tipovi kihnu dva do pet puta s 10-ak sekundi razmaka, ne nužno glasno, ali se ponose sobom”, tvrdi Robin. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,