Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Koja zemlja vam najviše odgovara za život prema vašem horoskopskom znaku?

Preuzmite sliku

Gdje bi trebalo da putujete ili možda provedete ostatak života, u zavisnosti od vašeg znaka zodijaka?

Kada biramo zemlju u kojoj ćemo provesti dane odmora ili možda zauvijek ostati, možemo se voditi različitim argumentima. Ali zašto se dešava da u nekima od njih osjećamo posebnu harmoniju, a ponekad ne želimo ni da se vratimo „kući“? Ispostavlja se da svaki znak Zodijaka ima svoja mjesta moći koja ih privlače na posebne načine, prenosi Ženski magazin.

Ovan – Španija

Do praznika boja, emocija i strasti možete lako doći odlaskom u sunčanu i uzbudljivu Španiju. Ovan je neprestani izvor energije, entuzijazma, radoznalosti i vitalnosti. U ovoj zemlji niko neće poniziti vaše unutrašnje impulse, već naprotiv, smatrajte da je ključ vašeg srca već pronađen. U slobodno vrijeme slobodno idite na časove muzike ili plesa, jer se možda hobi pretvori u novi uzbudljiv posao koji će vas zaokupiti od prve sekunde.

 • Bik – Francuska

  Bik će moći da oseti impuls života u Francuskoj – zemlji u kojoj su osjećanja izoštrena do krajnjih granica. Prepustite se želji da odete na večeru, a možda i ručak, da u potpunosti uživate u ljepoti i romantici uz čašicu blistavog vina i prijatnog druženja sa prijateljima. Savladavajući sve pariske četvrti, sigurno ćete pronaći sam ritam šarmantnog grada u skladu sa vašim unutrašnjim stanjem i raspoloženjem.

  Blizanci – Engleska

  Blizanci žive pod okriljem Merkura, zbog čega su im znanje, stalno samousavršavanje i obrazovanje izuzetno važni. Upravo u Engleskoj biće otvoreni putevi u oblasti umetnosti, medija, istorije i, naravno, elektronskih tehnologija za vazdušni znak Zodijaka. Ovde će kreativnost i analitički način razmišljanja delovati punom snagom i dovesti do odličnih rezultata, jer je pristup obrazovanju u svim oblastima već više od polovine uspjeha.

  Rak – Italija

  Vodeni znak, sklon sentimentalnim manifestacijama i posjedujući intuiciju, njeguje porodicu i često stalno učestvuje u životu rođaka i ljudi koje zaista voli. Idealna zemlja za vas je Italija, ovdje ćete na svakom koraku naći nevjerovatna istorijska mjesta koja ćete svakako poželjeti da posjetite. Na kraju krajeva, nije uzalud što ovu zemlju nazivaju živom istorijom: putujući po Italiji, naučićete ne samo mnogo o nacionalnom mentalitetu, već ćete uz pomoć tradicije i običaja otkriti nove aspekte svoje ličnosti.

 • Lav – Grčka

  Grčka je izražajna zemlja puna boja i emocija. Ova sunčana idila neće ostaviti ravnodušnim nijednog Lava, jer se ovaj znak zodijaka može sa sigurnošću nazvati koncentracijom inspiracije, kreativnosti i emocionalnih impulsa, koji pokrivaju svakoga ko upadne u njihovu zonu uticaja. Grčka kultura i nasljeđe će otvoriti istoriju civilizacija iz novog ugla, pa će se radoznali Lavovi osjećati na vrhu talasa, primajući beskrajne tokove energije na jednoj od najočaravajućih obala na svijetu.

  Djevica – Švedska

  Švedska može postati mjesto moći za Djevice, tu unutrašnji perfekcionista neće brinuti da će nešto poći naopako, i moći će da pronađe unutrašnju ravnotežu i mir. Odlazak u zemlju u kojoj se poštuju odmjereni način života, smirenost i ne vole korjenite promjene je idealna opcija za vas. Posebno će ovdje na vas djelovati smirujuća priroda, koja idealno odražava izvorni mentalitet ove zemlje.

  Vaga – Peru

  Ovaj vazdušni znak se protivi nepravdi i nasilju, tako da pravi put ka unutrašnjem miru leži preko Perua. Ova zemlja je zasićena harmonijom i duhovnošću i idealno stvara pravu atmosferu za dalji emocionalni rast i razvoj, što ovom znaku Zodijaka ponekad nedostaje. Zaboravivši na gužvu i beskrajni protok informacija, uronite u obilje duhovnih praksi, joge i meditacije – početak vašeg uzbudljivog putovanja tek počinje.

  Škorpija – Tajland

  Strastven vodeni znak spreman je da se bori do posljednjeg daha da bi došao do istine, bez obzira šta mu se nađe na putu. Odlazeći na Tajland, uronite u svijet misterije i prosvjetljenja, koji nećete željeti da napustite dugo vremena. Ovdje sigurno nećete ostati bez posla (što, u principu, nikada ne radite), stoga, probudivši svu svoju unutrašnju moć i snagu, usmjerite tokove svijesti u pravom smjeru i zaronite glavom u ovaj prelijepi bazen.

  Strijelac – Južna Afrika

  Svi znaju za ljubav Strijelaca prema avanturama, tako da pravac koji će ispuniti njihova očekivanja treba izabrati sa posebnim strepnjom. Odlaskom u zemlje Južne Afrike, sigurno nećete biti razočarani: ovdje postoji obilje aktivnosti koje se kreću od živopisnih safarija do planinskog terena i napuštenih plaža koje su zaista očaravajuće. Bez sastavljanja liste prednosti i nedostataka, zaronite u uzbudljiv kaleidoskop događaja koji nećete željeti da zaustavite ni na sekund.

 • Jarac – Njemačka

  Jarčevi izlaz pronalaze u poslu, ali istovremeno se dive porodičnim vrijednostima i tradicijama, a najvažnije je da su njegove lične granice u svim oblastima sigurne i čvrste. Lični prostor, unutrašnja sloboda i dobar kvalitet života učiniće Jarca sretnim, zbog čega je Njemačka savršena zemlja za vas. Dakle, u Berlinu ćete primijetiti savršen odnos velikog, značajnog grada (uostalom, i ovaj status je izuzetno važan) i svakodnevne pravilnosti, u kojoj neće biti previše meteža i buke.

  Vodolija – Japan

  Za jedan od najdalekovidijih znakova Zodijaka, najbolja tačka na mapi je Japan. Želja za stalnim usavršavanjem i razvojem, interesovanje za razvoj visoke tehnologije i divljenje napretku spajaju se u metropoli kao što je Tokio. Vodolije će se ovdje osjećati opušteno i, uprkos izvjesnoj stidljivosti, postići će veliki uspjeh gde se posebno cijeni sposobnost racionalnog pristupa rješavanju problema i analitičko razmišljanje. Štaviše, zemlja izlazećeg sunca otvoriće vaš unutrašnji svijet sa druge strane.

  Ribe – Austrija

  Mnogi o Ribama govore kao o pozitivnim i romantičnim osobama koje se često oslanjaju na svoju intuiciju i djeluju u skladu sa svojim srcima. Disharmonija za ovaj horoskopski znak je noćna mora, pa zemlju za selidbu moraju da biraju na osnovu životnog standarda i društvenog komfora. Bilo kakvi problemi i teškoće će nestati u drugi plan ako krenete u šetnju, na primjer, u Salcburg. Prelijepe gradske ulice, mješavina klasičnog i modernog, muzika, mirna priroda i, naravno, vodena stihija rade svoj posao: u Austriji će Ribe pronaći unutrašnji sklad i ravnotežu.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,