Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Četiri horoskopska znaka koja odbijaju izaći iz toksične veze

Preuzmite sliku

Svako od nas u odnosima traži ljubav, poštovanje i podršku. No neki ljudi se ponekad znaju naći u toksičnoj vezi u kojoj umjesto sreće i ispunjenja osjećaju iscrpljenost i tugu.

I dok bi u takvim trenucima bilo logično prekinuti vezu, ne odlučuju se svi tako lako na taj korak. Razlozi za to mogu biti razni: strah od samoće, nedostatak samopouzdanja ili čak duboko ukorijenjena emotivna veza s partnerom.

Rak

Osobe rođene u znaku Raka poznate su po svojoj emocionalnoj dubini i potrebi da se osjećaju sigurno i voljeno. No upravo ta potreba može ih držati u vezi koja im ne donosi sreću. Često će izmišljati opravdanja za partnera, uvjeravajući sebe da će se stvari promijeniti ili da je njihova dužnost brinuti se o partneru, čak i kad su oni ti koji trpe.

 • Vaga

  Vage teže harmoniji i ravnoteži u svemu, pa tako i u odnosima. Ne podnose konflikte i često će raditi sve kako bi izbjegle svađu ili razdor. Zbog toga su sklone zanemarivati crvene zastavice i ignorisati problematično ponašanje svojih partnera. Umjesto suočavanja s problemima, Vage će često tražiti opravdanje za njih.

  Škorpija

  Škorpije su strastveni i intenzivni. Kad se zaljube, zaljube se duboko i potpuno. Njihova sposobnost dubokog vezivanja može ih držati u toksičnim odnosima duže nego što je potrebno. Umjesto da prepoznaju negativne aspekte odnosa, Škorpije će se često boriti za svoju vezu do posljednjeg daha i pritom ignorisati vlastitu dobrobit.

 • Ribe

  Ribe su empatične i osjetljive. Imaju ogromno srce i često se trude vidjeti najbolje u ljudima. Nažalost, to može značiti da prečesto opravdavaju loše ponašanje svojih partnera. Umjesto da prepoznaju toksične uzorke, Ribe će se često osjećati kao da je na njima da pomognu partneru i “izliječe” ga. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje