Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Česta greška kojom kafi kvarimo okus

Preuzmite sliku

Šolja vruće kafe mnogima je omiljeni početak dana, a i tokom dana volimo se okrijepiti ovim obožavanim crnim napitkom. No često se događa da zbog jedne greške pokvarimo okus kafe kada je kuhamo kod kuće

Instant kave danas se nalaze u mnogim kućanstvima, a kod njihove pripreme vrijedi jedno važno pravilo koje se često krši: voda s kojom radimo kavu ne smije biti kipuća, odnosno prevruća.

Pravimo li instant kafu s vodom koja je dosegla temperaturu vrenja pokvarit ćemo joj okus, može čak imati ustajali, umjesto bogati i fini okus. Idealna temperatura vode s kojom pravite instant kafu trebala bi biti između 90 i 96 stepeni.

Stoga sljedeći put kada pravite kafu skinite vodu s vatre malo prije nego što počne ključati i primijetit ćete kako kafa odmah ima finiji, bogatiji okus. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,