Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zloglasna češka legenda mora u zatvor: Bivšu ženu nudio kao prostitutku

Preuzmite sliku

Tomaš Repka, češki golman čuven po grubosti i agresivnosti tokom karijere 90-ih i prošlom desetljeću, kada je igrajući za klubove i reprezentaciju dobio čak 20 crvenih kartona, te legenda Sparte, Fiorentine i West Hama, nepravosnažno je osuđen na pola godine zatvora zbog nesvakidašnjeg krivičnog djela.

Bivšu ženu Vladku Erbovu nudio na je na stranicama na kojima se oglašavaju usluge prostitutki i to bez njenog znanja. Ovo je radio da joj se osveti što mu ne dozvoljava da viđa šestogodišnjeg sina kojeg ima iz braka s njom. Repka (46) i Erbova vjenčali su se 2013, a razveli tri godine kasnije.

Repka je osuđen zato što je zajedno s djevojkom Katerinom Kristelovom (također osuđena i mora platiti dvije hiljade eura) postavio tri oglasa u kojima bivšu suprugu reklamira kao eskort djevojku, a uz njenu fotografiju objavio je i njen broj telefona.

S obzirom da je Erbova poznato lice u Češkoj i bivša Playboyeva ljepotica, naravno da je nakon ovoga dobivala brojne pozive i nemoralne ponude.

“Morala sam ići zbog psihijatra nakon šokova koje mi je prouzrokovalo ovo što su mi napravili, a još uvijek imam redovne terapije.” izjavila je, prenosi Index.hr.

Repka se na suđenju izvinio bivšoj supruzi, ali to, kao i objašnjenje koje je ponudio: “Ono što sam napravio je jako loše i žao mi je zbog toga, ali bivša žena mi nije dopuštala da viđam sina i zato je situacija ovako eskalirala…” nije bilo dovoljno da ga spasi zatvorske kazne na koju se sada može žaliti.

Češki fudbaler nije imao buran život samo na terenu. Prije šest godina nakon 16 godina braka razveo se od supruge s kojom ima sina i kćerku. Već ranije bio je zaručen sa spomenutom Erbovom, s kojom je u proljeće 2012. dobio sina, a godinu dana kasnije su se vjenčali. Ovaj brak trajao mu je još kraće, a odnos s bivšom ženom za sada ima epilog na sudu, a možda i u zatvoru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,