Ponedjeljak, 22. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Životna uloga: Leonardo DiCaprio glumiće 24 osobe u istom filmu

Leo će igrati kriminalca koji je patio od šizofrenije, čiji je slučaj bio presedan u sudskoj praksi

U filmskoj verziji biografije Billyja Milligana, psihički oboljelog kriminalca koji je svoju odbranu temeljio na tvrdnji da su za pljačku i silovanje za koje su ga optužili krive njegove podvojene ličnosti, hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio igraće glavnu ulogu koja podrazumijeva čak 24 različita karaktera.

Film će nositi naslov The Crowded Room (Gužva u sobi), a Leo se za ovu vrlo zahtjevnu ulogu sprema već 5 godina – prenosi Hollywood Reporter.

Milligan, koji je patio od šizofrenije, optužen je 70-ih godina, ali optužbe su odbačene nakon uspješne odbrane, koja je argumentovana tvrdnjama da su za zločine odgovorne neke od podvojenih ličnosti optuženika.

Tako su zločini pripisani dvjema od 24 podvojene ličnosti, koliko je Milligan tvrdio da ih ima – lezbejki Adalani i komunisti Ragenu. Slučaj je bio svojevrsni presedan i smatra se prvim zabilježenim u kojem se odbrana temeljila na podvojenoj ličnosti optuženog. Milligan je umro 2014. godine u 59. godini života.

Filmsku adaptaciju priče o njegovom životu, prema romanu “The Minds of Billy Milligan” Daniela Keyesa iz 1981. godine potpisuju scenaristi Jason Smilovic i Todd Katzberg, a i DiCaprio će učestvovati u produkciji.

(index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje