Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zelenski se zahvalio na pomoći: Mila Kunis i Ashton Kutcher prikupili 35 miliona dolara

Preuzmite sliku

Ukrajinski predsjednik američkim prijateljima zahvalio se na neizmjernoj podršci, kao i na tome što su za izbjeglice prikupili 35 miliona dolara. Sredstva su već poslana odgovarajućim organizacijama.

Iako je nekoliko dana od ruske invazije na Ukrajinu vladalo zatišje kod Mile Kunis i Ashtona Kutchera, vrlo brzo je postalo jasno zašto je to bilo tako. Paru je trebalo nekoliko dana da se organiziraju i pokrenu GoFundMe kampanju, a novac koji su tamo prikupili je zaista impresivan. U samo dvije sedmice zahvaljujući brojnim donacijama uspjeli su skupiti 35 miliona dolara, što je puno više od cilja kojeg su zacrtali. Na ovako hvale vrijednoj akciji glumcima se zahvalio i ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski. Na svom službenom Instagram profilu objavio je fotografiju njihovog videopoziva.

  • Ashton Kutcher i Mila Kunis, rođena u Černivcima, među prvima su se odazvali našoj tugi i već su prikupili 35 miliona dolara za pomoć izbjeglicama u Ukrajini. Pravi su uzor. Zahvalni smo na njihovoj podršci i impresionirani odlučnošću. Nadahnjuju svijet, poručio je predsjednik te dodao kako je to dobar rezultat ukrajinskih prijatelja u SAD-u.

    Par je nedavno objavio kako je novac već proslijeđen platformama Flexport.org i Airbnb.org. zaduženima za isporuku pomoći izbjeglicama u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Moldaviji, dok Airbnb.hr osigurava besplatan, kratkoročni smještaj za one koji bježe iz Ukrajine.

    Budući da Mila Kunis nema društvene mreže, podršku Ukrajincima je prvobitno pružio Ashton, i to na Twitteru. Poručio je: “Ja sam uz Ukrajinu” i na taj način podržao zemlju u kojoj je, u gradu Černihiv, rođena njegova supruga. (RTL.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje