Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Više od filma: Ispovijest Bosanca koji je proveo 8 godina u zloglasnom zatvoru na Tajlandu

Preuzmite sliku

Maksim Klasanović, rodom iz Bijeljine, kao mlad i sposoban čovjek, iz Njemačke, gdje je odrastao i školovo se, zaputio se na Tajland, “raj na zemlji”, gdje je lijepo živio i uspješno radio godinama.

“Ali, 30. april 2011. godine, 20:13 sati po lokalnom vremenu, u Puketu, kao grom dogodio se trenutak kada sam zeznuo svoj život” – ispovjeda u ovoj izuzetnoj ispovijesti svoje dramatično iskustvo i život koji je proveo iza rešetaka u strašnim i surovim uslovima.

  • Svako osjećanje, brutalnost, bezizlaz, slom, gubitak nade da će ponovo grliti kćerkicu, zagrliti majku, opisani su sa tolikom snagom i sugestivnošću, da je Maksimova sudbinska priča više od filma!

  • Ovo je bio stvarni život. Pakao!

    U Bombat Piset Klangu, najtežem zatvoru u Bangkoku, zvali su ga “stranac”. Kao Evropljanin nalazio se na najnižoj ljestvici među zatvorenicima. 17 sati dnevno provodio je na nepunom kvadratnom metru betonskog poda, a noću naslanjao glavu na praznu plastičnu flašu.

    On opstaje jer čeličnom voljom održava svoje tijelo u formi. Kako bi sačuvao svoje fizičko zdravlje odlučuje se za duhovni put.

    “Oko mene je bio pravi horor i shvatio sam da prava sloboda počinje samo u meni. Zvuči čudno, ali zatvor je od mene napravio boljeg čovjeka i uvijek ću biti zahvalan na tome.” navodi u svojoj ispovijesti koju možete pogledati u nastavku u sklopu serijala “Iza rešetaka”:

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje