Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tvorac serije Squid Game priprema nešto još šokantnije i kontroverznije

Preuzmite sliku

Južnokorejski redatelj Hwang Dong-hyuk projektom Squid Game zaludio je svijet, a sada sprema nešto još šokantnije.

Dong-hyuk radi na filmu s radnim naslovom Killing Old People Club ili K. O. Club, prema romanu Umberta Eca, prenosi Variety. A ako ste mislili da je užasno gledati kako ljude ubija ogromna animatronička lutka u njegovoj iznimno popularnoj seriji, samo pričekajte.

Autor je obećao da će Killing Old People Club biti krvaviji od serije i još kontroverzniji. Preciznije, rekao je da će film biti toliko kontroverzan da je već isplanirao kuda će se sakriti od starih ljudi nakon njegove premijere, piše Index.

Ipak, nije otkrio kada bi ta premijera trebala biti, ni kada bi se film mogao početi snimati. On se sada namjerava, kako je izjavio, vratiti kući i raditi na Squid Gameu.

A i tu će se gledatelji načekati jer druga sezona serije trebala bi na Netflix stići tek krajem 2024. godine.

Podsjetimo, nakon što se pojavila na Netflixu u septembru prošle godine, Squid Game odmah je postala najgledanija serija tog streamera. Nakupila je nevjerojatnih 1.65 milijardi sati gledanja u 142 miliona kućanstava. Odmah nakon objave planova za drugu sezonu, na što su Hwanga dugo nagovarali, ekipa serije dobila je nekoliko Zlatnih globusa i nagrada SAG.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje