Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rudan: Prijovićka je više uradila za mir među narodima, nego svo smeće koje se slika u odijelima

Preuzmite sliku

Vedrana Rudan gostovala je na Nova TV povodom 66. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, između ostalog prokomentarisala je i fenomen Aleksandre Prijović u regionu.

– Mladi ljudi su prije svega pametni, nisu opterećeni nikakvom prošlošču, jer su profesori koji predaju u školi toliko dosadni, pa iako ih huškaju u tom nekom smjeru, oni to ne čuju, jer su na telefonima. Mogu klepetati šta im je volja, njih to ne dotiče. I ta Aleksandra je u Hrvatskoj, sigurno, veća zvijezda nego naš premijer – istakla je Vedrana.

Dodala je kako je pitala unuku da li zna ko je Aleksandra Prijović.

– Nona, pa kako me možeš to pitati, odgovorila je unuka, a zatim nastavila da pjeva njene pjesme. Pjesme koje ja, naravno, ne znam … Onda, Karleušu pjeva … Mislim, ne može nazad. Ne možemo mi našu djecu pretvoriti u nekakve male ustaše. Ne mi, ne ja, nego neki naši političari. Prošao voz. To su neka druga djeca, neke druge generacije. Oni odlučuju šta će voljeti, šta će im se sviđati, a to što nekakav Huljić lupeta – oni ni ne znaju ko je Huljić. Njima je Aleksandra carica i tu staje sve. I neka je. Više je Aleksandra napravila za mir između Srba i Hrvata nego svo smeće što se slika u odijelima i čas je u ratu, a čas je u miru – rekla je Rudan.

Također, osvrnula i na glasanje povodom rezolucije UN-a o “trenutnom humanitarnom primirju” u Gazi, pri čemu se, podsjećamo, Hrvatska našla među 14 zemalja koje su glasale protiv rezolucije.

– Meni se gadi, da je Hrvatska među malim brojem zemalja koja je glasala protiv obustave sukoba na Bliskom istoku. Da li ti naši, političari, žele nekako oprati tu, našu ustašku prošlost? Međutim, prošlost se ne može oprati. Ona tamo čuči i ona tamo jeste i to je velika sramota za Hrvatsku. Međutim, normalni Hrvati nisu od tih budala očekivali ništa bolje. Makar, ja moram priznati da sam bila, ipak, šokirana. Srbija se bar suzdržala, što isto nije za neku pohvalu. Da mi, zemlja sa nekih 3.5 miliona stanovnika kad ubrojimo i pokojnike, ide glasati protiv mira pa nek nas bude sram. I mene je sram, koja nemam s tim ništa, istakla je Rudan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje