Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Privukao posebnu pažnju: Božo Vrećo u ružičastoj haljini pojavio se na “bosanskom ćilimu”

Preuzmite sliku

Božo Vrećo, jedan od najboljih interpretatora modernog sevdaha, prošetao je večeras  “bosanskim ćilimom” u impresivnoj ružičastoj haljini.

Kazao je da se raduje što prisustvuje svečanom otvaranju jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala.

“Sarajevo Film Festival je za mene velika radost. Rekao bih neka posebna sloboda, Sarajevo kao metropola prodiše u ovo vrijeme i volio bih da imamo još festivala kao što je ovaj”, kazao Vrećo, koji je privukao posebnu pažnju posjetitelja i medija.

Nekoliko dana uoči festivala Vrećo je na svom Facebook profilu napisao:

– Ove godine sam tu za sjajni SFF, od moje žute haljine su prošle 3 godine, ta žuta haljina je prodata u galeriju u Londonu i novac je darovan Zemaljskom muzeju za očuvanje Haggade. Ove godine je to pink haljina i svakako da će prodajom iste novac biti darovan u humanitarne svrhe Centru za slijepu djecu kojima će taj novac bar malo pomoći u svakodnevnim potrebama… Kako je ove godine SFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a, motivi na mojoj haljini bit će u skladu sa našom nematerijalnom baštinom i tradicijom, pa će detalji sa stećaka tačnije Kolo, biti duž haljine, dva simbola koja vidite su moj logo, logo mog prezimena Vrećo koji je na svim mojim haljinama, napisao je. (Tuzlanski.ba | Foto: Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,