Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Princ William prekinuo šutnju o kontroverznom intervjuu Diane i BBC-ja: ‘Važno je znati istinu’

Preuzmite sliku

Intervju koji je BBC-jev novinar Martin Bashir 1995. godine vodio s princezom Dianom i koji su gledali deseci miliona Britanaca postao je predmet istrage, objavio je to sam BBC.

Dianin brat Charles Spencer optužio je tu britansku medijsku kuću kako su tada na prevaru nagovorili Dianu na kontroverzni intervju, u kojem je ona otvoreno govorila o svojoj izvanbračnoj vezi te o kraljevskoj porodici na način na koji se monarhiji sigurno nije svidio.

  • Spencer tvrdi kako su njegovu pokojnu sestru iskoristili, ‘preveslali’ nizom krivotvorenih dokumenata, kojima joj je novinar uspješno sugerirao kako je cijela porodica protiv nje, da su mnogi plaćeni kako bi iznosili prljavo rublje o njezinom privatnom životu te da je se prisluškuje.

    Dianin brat, kao i veći dio kraljevske porodice, smatra kako je princeza tog dana šokirala Britance na neetičnim temeljima, a cijeli slučaj ponovno je postao iznimno popularna tema nakon što se lik princeze Diane pojavio u Netflixovoj hit seriji ‘Kruna’, koja prati intrige kraljevske porodice kroz desetljeća.

  • Da je važno konačno saznati istinu zaključio je i princ William (39), koji je prekinuo šutnju i komentirao ovaj slučaj. Podupire istragu, koju je preuzeo iskusni sudac Vrhovnog suda John Dyson. 

    Novinar Martin Bashir, koji se proslavio upravo intervjuom s princezom Dianom, nije komentirao istragu, a trenutačno je na bolovanju nakon operacije srca. Prebolio je i zarazu korona virusom, objavili su iz BBC-ja. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje