Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pred veliki nastup: Frenkie i Helem Nejse u “Star in a Car” videu

Preuzmite sliku

Pred sutrašnji Red Bull Symphonic, u okviru kojeg će u Narodnom pozorištu Sarajevo održati koncert uz pratnju Sarajevske filharmonije, Frenkie i Helem Nejse su se provozali ulicama Sarajeva, razgovarajući usput o pripremama za ovaj nesvakidašnji nastup i svojim očekivanjima.

U srijedu 15. juna, s početkom u 20 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo nastupit će neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene – Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo – uz pratnju Sarajevske filharmonije, u drugom bh. izdanju Red Bull Symphonica.

Pred sutrašnji spektakl, Frenkie i Helem Nejse su snimili vlastitu verziju „Star in a Car“ videa, u kojem govore o svojim očekivanjima od koncerta, pripremama sa filharmonijom, ali i tremi.

„Trema je velika, nije nam ovo nije prvi koncert, ali jeste prvi ove vrste. Kako se koncert bliži, trema je sve veća, pogotovo jer su ulaznice rasprodane za dva dana, što predstavlja dodatni mali ‘teret’. Ovako nešto se kod nas do sada nije radilo, i ljudi očigledno očekuju da će ovo biti spektakl na svjetskom nivou“, rekli su momci iz Helem Nejse.

„Sjećam se kada smo snimali dokumentarac ‘Soul Train’, imao sam priliku da nastupim s filharmonijom. Doduše, samo jednu pjesmu, ali imao sam nevjerovatnu tremu, najveću u životu“, otkrio je Frenkie.

Dotakli su se i repertoara, toka priprema, saradnje sa klasičnim muzičarima, publike i drugih zanimljivih tema. Kako kažu, na koncertu očekuju šaroliku publiku, „od 7 do 77“.

Red Bull Symphonic se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, a partner projekta je Taigo, prvi Volkswagenov SUV coupè. Bh. hip hoperi su za ovu vožnju odabrali upravo Taigo, čiji fokus počiva na dizajnu, individualnosti i emocijama, a jednu od ključnih uloga u predstavljanju ovog modela čini i muzika, čime se želi približiti mlađoj generaciji.

Za sve one koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu, ispred pozorišta će biti organizovano besplatno gledanje koncerta. Na Pozorišnom trgu Susan Sontag bit će postavljen veliki video zid, upotpunjen vrhunskim zvučnim sistemom, putem kojih će gledaoci moći uživati barem u djeliću atmosfere iz sale NPS-a.

Red Bull Symphonic je projekat koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja. U njegovom drugom bh. izdanju, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo predstavit će rezultate saradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra, te publici pružiti priliku da uživa u njihovim najvećim hitovima „preodjevenim“ u sasvim novo ruho, u uzbudljivi spoj rapa i klasične muzike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje