Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poznati glumački par od prodaje svoje kuće ostvario nevjerovatan profit

Preuzmite sliku

Slavni glumački par Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick ostvarili su značajan profit prodajom svoje kuće u newyorškom West Villageu koju su 2000. kupili za 2,99 miliona dolara, a sada je prodana za 15,85 miliona dolara. Zvijezda kultne serije “Seks i grad” i njezin suprug nisu službeno oglasili prodaju kuće koju su tokom godina renovirali i preuredili, glas o tome širio se privatnim krugovima.

Sarah Jessica i Matthew će se, zajedno s troje djece, sada skrasiti u istoj četvrti, u golemom zdanju koje čine dvije zasebne susjedne kuće koje su spojili u jednu. Kupili su te kuće 2016. za gotovo 35 miliona dolara i od tada traje projekat njihovog preuređenja u dom čija je ukupna površina oko 1300 kvadratnih metara, a ima i privatni vrt površine oko 200 kvadratnih metara, prenosi Slobodna Dalmacija.

Glumački par je imao još jednu kuću na Manhattanu, u Greenwich Villageu, kupili su je 2011. za 18,99 miliona dolara i još nekoliko miliona utrošili u preuređenje, ali su, čini se, zaključili kako ipak nije po njihovoj mjeri, pa su je vratili na tržište tražeći za nju 24,99 miliona dolara.

No kupaca nije bilo pa su dva puta snižavali cijenu i u konačnici je prodali za 18,25 miliona dolara, ostvarivši gubitak koji ipak nisu previše osjetili jer se njihovo zajedničko bogatstvo procjenjuje na oko 200 miliona dolara.

Sarah Jessica i Matthew su se vjenčali 19. maja 1997. godine na Manhattanu, ceremoniju je predvodila mladoženjina sestra Janet Broderick Kraft, episkopalna svećenica.

Njihov sin James rođen je 28. oktobra 2002. godine, a dvije kćerke, blizanke Marion i Tabitha, rođene su 22. juna 2009. uz pomoć surogat majke.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje