Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Povukla se na vrhuncu karijere i pobijedila u velikoj životnoj borbi: Danas izgleda potpuno drugačije…

Preuzmite sliku

Devedesetih je bila velika zvijezda i velika budućnost je bila pred njom, ali se povukla zbog bolesti.

Američka pjevačica Anastacia puni 53 godine, a život joj donio mnogo toga – i muzičku slavu, i pad, i veliku pobjedu nad bolešću.

Kada se pojavila na muzičkoj sceni krajem devedesetih godina prošlog vijeka, ova plavokosa pjevačica visoka svega 157 cm istakla se moćnim vokalom, provokativnim stajlingom i energičnim pjesmama, prenosi Super žena.

Za kratko vrijeme bila je jedna od najtraženijih i najuspješnijih pjevačica, ali je u slavi stigla da uživa tek nekoliko godina.

 • Njen debi album “Not that Kind” objavljen je 1999. godine i postigao je komercijalni uspjeh debitujući na prvom mjestu širom svijeta, postigavši multiplatinaste prodaje u Australiji, Novom Zelandu i Evropi. Njen prvi singl “I'm Outta Love” je postao globalni hit 1999. godine

  Drugi studijski album objavila je dvije godine kasnije i on na top-listama dostiže #1 u osam zemalja.

  Nažalost, ubrzo je morala da se povuče sa muzičke scene, na vrhuncu karijere, kada joj je dijagnostikovan rak dojke. Nakon tri godine borbe, pobijedila je opaku bolest, makar na neko vrijeme.

  Vratila se na scenu 2004. godine sa trećim studijskim albumom “Anastacia”, koji je postao drugi najprodavaniji album godine u Evropi.

  Početkom 2013. godine je bila primorana da otkaže evropsku turneju – rak se vratio.

  Ovog puta borba je kraće trajala i Anastacia je ponovo pobijedila kancer. Iz straha da bi mogao ponovo, po treći put da se vrati, plavokosa pevačica se odlučila na hrabar potez – odstranila je obje dojke. Iako se vratila muzici, rjeđe smo je viđali u javnosti.

 • Naočale, njen zaštitni znak, u potpunosti je odbacila nakon operacije 2005, i tada se energična muzička diva pretvorila u nježnu plavušu.

 • Danas u 53. godini Anastacia nije ni nalik muzičkoj zvijezdi koja je nosila kožne pantalone, kratke topove i u pjesmama bodrila žene nakon ljubavnih krahova – danas je nježna i otmjena dama, što dokazuju fotografije iz Venecije, sa Filmskog festivala, na kome se nedavno pojavila. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,