Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednji Panteri: Najveća kriminalna grupa dobila svoju TV seriju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na britanskoj Televiziji Sky Atlantic 12. novembra počinje krimi-drama pod nazivom “Posljednji Panteri” (The Last Panthers), čija je tema najveća i najbolje organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči za pljačke vruhedne više od 300 miliona eura.

Prema navodima londonskog lista Sun, glavni glumci Samantha Morton i Ser John Hart vodiće priču o nekada moćnoj kriminalnoj organizaciji, koja počinje da se raspada, prenosi Blic.

Ipak, po mišljenju mnogih, i uprkos mnogim hapšenjima Pantera, i dalje postoji jako uvjerenje javnosti da su Pink Panteri i dalje veoma moćni i jaki.

Uočeno je da članovi bande, najviše sa prostora bivše Jugoslavije, svoje aktivnosti sve više preseljavaju iz Austrije i Njemačke u skandinavske zemlje, uglavnom Švedsku i Dansku, za šta je razlog, kako se pretpostavlja, blaga kaznena politika.

Ove ekipe u zlatare upadaju po principu “razbij i otmi”, odnosno “razvali i napadni”, što podrazumijeva razbijanje izloga i vitrina sa nakitom najčešće čekićem, ali i automobilima, koji su mahom kradeni, a u manjem broju i iznajmljeni.

Zanimljivo je i da žene sve više imaju svoje uloge u akcijama.

Francuski novinar Jerome Pierat, čija je ideja i dovela do stvaranja serije, vjeruje da su Panteri još u poslu.

– Stigla je nova generacija. Oni i dalje to rade – kaže francuski novinar.

Sun navodi i da su Pink Panteri u trenucima dok su sijali strah po cijelom svijetu u svojim zemljama bili poštovani i nazivani Robin Hoodovima, koji kradu od bogatih zapadnih firmi i ljudi.

Bosanski glumac Goran Bogdan, koji u seriji glumi vođu Pantera Milana Novaka, za Sun je izjavio da pamti tegobe ratova na Balkanu i da mu zato nije bilo teško da se pripremi za korištenje oružja.

– U mojoj zemlji je držati pištolj bilo isto kao i držati olovku. Panteri su veoma plemeniti. Nikog nisu ubili. U poslu su bili veoma precizni, sa dobrim planovima. Kada vam je zemlja razorena od rata, zločin postaje dio svakodnevnog života. Panteri su bili simbol dobrih kriminalaca – rekao je Bogdan.

Producent serije Peter Carlton kaže da su neki Panteri u zatvoru, neki mrtvi, a da se većina prebacila na druga krivična djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,