Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počinje emitovanje serije “Dnevnik velikog Perice”, nastavka kultnog filma “Ko pjeva zlo ne misli”

Preuzmite sliku

Ovog ponedjeljka na HRT-u počinje emitovanje serije Dnevnik velikog Perice, nastava kultnog filma Ko pjeva zlo ne misli.

Serija, čija će se prva epizoda emitovati osmog marta u 21:05 na prvom programu HRT-a, kroz šest će nastavaka pratiti život Perice Šafraneka i njegove porodice tokom 1964. godine.

Kako je navedeno na internetskoj stranci HRT-a, Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do muzike, preko ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i uticajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih muzičkih festivala, odvija se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

  • Perica je odrastao i radi kao profesor hrvatsko-srpskog jezika u zagrebačkoj osnovnoj školi. Sanja o tome da postane pjevač popularnih šlagera, ali nema hrabrosti to priznati svojoj ženi Željki, daktilografkinji u milicijskoj stanici. Perica i Željka nemaju djece i već deset godina žive u stanu s Peričinom mamom Anom Šafranek na Gornjem gradu. Peričin najbolji prijatelj Žnida sin je pokojnog vlasnika gostionice Žnidaršića koja je u međuvremenu nacionalizirana, ali Žnida iz nje svakodnevno vodi svoje ne baš legalne poslove. Smrt Peričinog tetka Ernesta Fulira pokrenut će događaje koji će iz temelja izmijeniti živote junaka ove priče.

    Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama gledat ćemo i Gorana Navojca, Anu Begić Tahiri, Pjera Meničanina, Hanu Hegedušić i mnoge druge.

    Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor ideje Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Albino Uršić i Vinko Brešan, izvršni producenti Suzana Pandek i Albino Uršić, producenti Biserka Mihalić i Željko Zima. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje