Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Plaže sa Balija u srcu Njemačke: Najveći tropski park u Evropi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pedesetak kilometara od Berlina u bivšem avionskom hangaru smjestio se najveći tropski vodeni park u Evropi.

Tropical Island Resort prostire se na 6.47 hektara, a odjednom može primiti čak 6.000 gostiju i otvoren je tokom cijele godine.

U hangaru vladaju pravi tropski uslovi – toplo je i vlažno svih 365 dana u godini – neovisno o meteorološkim prilikama vani koje možete proučavati kroz stakleni krov.

Parkom dominira kišna šuma koja se proteže na 10.000 kvadratnih metara, a u kojoj je zasađeno 50.000 biljaka. Ona je dom i za razne tropske životinje poput plamenca, pauna i crveno-modre are.

Namijenjen je gostima svih generacija i profila. Djeci je namijenjen Tropino Club koji nudi vožnju minibrodovima, zabavne tobogane i igre s vodom uz koje im nikad neće biti dosadno.

Odrasli se mogu opustiti u laguni koja je napravljena po uzoru na balijske, uživati u sauni ili drugim spa uslugama te se okupati u takozvanom “tropskom moru“ koje prekriva površinu veličine tri olimpijskih bazena.

U sklopu vodenog parka možete jesti u čak šest restorana koji služe sve od hamburgera i pizza do azijske kuhinje, ali i prespavati u šatoru. Tropical Island Resort omogućava vam kampovanje u sklopu vodenog parka po cijeni od 26 eura, piše Punkufer.hr.

Prošle godine otvoren je i vanjski dio po imenu Amazonia, koju je zbog temperatura najbolje posjećivati u ljetnim mjesecima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje