Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

On je bogatiji od kraljice Elizabete, ima službenu ljubavnicu, ženio se četiri puta…

Preuzmite sliku

Sve kraljevske porodice, kojih na svijetu ima mnogo više nego što biste na prvu pomislili, žive u velikom bogatstvu i raskoši.

Prema pisanju “Sunday Timesa”, kraljica Elizabeta “teška” je oko 530 miliona dolara, ali nije ni približno najbogatija. Iako jeste najbogatiji ženski vladar, u ukupnom se svjetskom poretku bogatstva nalazi tek na 12. mjestu, a prvi na listi najbogatijih članova kraljevske porodice je tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn čije se bogatstvo procjenjuje na najmanje 30 milijardi dolara, prenosi Prva.rs.

  • Prema pisanju “Business Insidera”, većinom njegovog bogatstva upravlja Agencija za kraljevsku imovinu. Kralj posjeduje više od 40 hiljada stanova i prostora za iznajmljivanje, od kojih se 17 hiljada nalazi u Bankoku.

    Maha, koji je na tajlandski tron zasjeo 2016., ima 23 posto udjela u banci “Siam Commercial” koja je drugi najveći kreditor na Tajlandu, te 33 posto u grupi “Siam Cement”, koja je najveći industrijski konglomerat u državi.

  • Među njegovom imovinom ističe se i 545 – karatni dijamant, inače najveći brušeni dijamant na svijetu, čiju vrijednost procjenjuju na 12 miliona dolara.

    Osim što uživa u ogromnom bogatstvu i luksuzu, moćni kralj uživa i u skandaloznom ljubavnom životu. Ženio se ukupno četiri puta, a njegova ga trenutna supruga “dijeli” sa njegovom službenom ljubavnicom.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,