Petak, 1. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Oko 46 posto parova vara na Netflixu, bez partnera gledaju epizode serija pa se prave da nisu

Preuzmite sliku

Uobičajeno je da parovi u dugim vezama puno stvari rade zajedno pa tako i da zajedno gledaju serije na Netflixu.

Neizgovoreno pravilo je da partneri nikada, ni pod kojim okolnostima, ne smiju nastaviti gledati sljedeću epizodu jedno bez drugog.

Nova studija, pokazuje da je, u cijelom svijetu, “Netflix varanje” u porastu. Popularni streaming servis kaže je 46 posto parova koji zajedno gledaju Netflix, priznalo da su prevarili partnera gledajući svoju omiljenu emisiju sami, javlja CBS News.

Najvjerniji su Nizozemci

Netflix kaže da je trend varanja, od 2013. godine u porastu te da bi 60 posto ispitanih korisnika varalo i više kad bi znali da ih partner neće otkriti. Najviše varaju Brazilci i Meksikanci, gdje oko 57 do 58 posto parova vara. Najvjerniji parovi su u Nizozemskoj gdje studija kaže da 73 posto nije varalo.

Serije zbog koji se najviše vara

Ljudi najčešće varaju gledajući The Walking Dead, Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards, Orange Is The New Black, Narcos i Stranger Things.

Netflix kaže da većina gledatelja ne planira varati, oko 80 posto prevara dogodi se neplanirano.

Prema studiji, 66 posto varalica objasnilo je da su serije toliko dobre da ih ne mogu prestati gledati.

Oko 25 posto prevara događa se kada drugi partner spava. Iz Netflixa kažu da su podatke dobili na uzorku od 30.000 ispitanika koji je bio uravnotežen prema dobi i spolu i reprezentativan za odraslu populaciju koja gleda TV putem streaminga u paru.

U anketi su sudjelovali pretplatnici iz 29 zemalja, od SAD-a i Kanade, do zemalja Južne Amerike, Azije i Europe.(Telegram.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,