Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi dokumentarac otkriva nesvakidašnju zavisnost slavnog komičara koji je izvršio samoubistvo (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prekomjerno uzimanje opojnih sredstava dovelo je slavnog komičara Robina Williamsa do teške zavisnosti i depresije. Manje je poznato da je legendarni glumac “patio” od još jedne vrste zavisnosti – zavisnosti od komedije, otkriva novi dokumentarac “Come Inside My Mind”.

Film o životu i radu Robina Williamsa gledatelje upućuje u psihičko stanje glumca kroz brojne arhivske snimke, analize i intervjue s njegovom porodicom i prijateljima. Dokumentarac prikazuje kako je Robin Williams svoje 63 godine života posvetio jednom cilju – da nasmije ljude. Williams je svoju strast za komedijom opisivao kao nešto na šta je bio gotovo prisiljen.

  • – Mislim da se dešava stvarno nevjerovatna navala emocija kad pronađete nešto novo i spontano. Mislim da to nagrađuje mozak sa malo endorfina – rekao je  u jednom intervjuu čiji dijelovi su se našli u dokumentarcu. Film “Come Inside My Mind”, u produkciji HBO i režiji Marine Zenovich, sadrži mnogo neobjavljenih i do sada neviđenih snimaka i gledatelje vodi kroz cijeli Robinov život i karijeru.

    U filmu su prikazani i detaljni intervjui osoba koje su bile veoma privržene tom izuzetno originalnom komičaru. Većim dijelom ispričan riječima samog Williamsa, film otkriva šta je glumca podstaklo da s cijelim svijetom podijeli kreativne likove iz svoje glave. Robin Williams je izvršio samoubistvo u 2014. godine. (azra.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje