Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njena karijera je propala zbog “plastike”: Neprepoznatljivo lice uništilo njenu slavu

Preuzmite sliku

Sve je počelo s filerima za usne, ali nažalost, kako to obično i biva, ova dama se nije zaustavila samo na usnama.

Američka glumica Meg Ryan imala je zavidnu karijeru sredinom i krajem devedesetih godina, a stekla je popularnost u romantičnim komedijama “Francuski poljubac”, “Kate i Leopold”, “Stigla vam je pošta”.

Osim fanova širom svijeta koji nisu mogli da odole njenom osmijehu, kao i velikom talentu, redatelji i scenaristi su je obožavali, te su joj nudili brojne uloge.

Međutim, nakon 2001. godine, Meg je počela da se suočava s neuspjehom na audicijama, a razlog nije bila njena loša gluma, već neprepoznatljivo lice.

 • “Previše je uradila. To je bio šok za ljude i ona više ne izgleda kao Meg Ryan u koju smo se zaljubili”, objasnio je James Mangold, reditelj filma “Kate i Leopold”.

  Simpatična glumica doživela je pravi krah u karijeri, jer više niko nije želio da je angažuje zbog korekcija koje je radila na licu.

  “Nisu samo usne u pitanju. Nos je drugačiji, jagodice, botoks je više nego očigledan. Ljudi ne shvataju da postoji zavisnost o plastičnoj hirurgiji. Ona nije jedini primjer. Obično je to pokušaj da se riješi neka vrsta ličnog nezadovoljstva”, bio je izričit Mark Robery, plastični hirurg.

  Tako je njena karijera pala u mrak, zbog čega se 2006. godine Meg odlučila na usvajanje djevojčice iz Kine, koju je odgajala zajedno sa svojim sinom.

  Shvativši da više neće dobijati uloge glumica se posvetila karijeri reditelja i producenta, a ovim poslom se i danas bavi. (super žena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,