Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nataša Bekvalac i Sara Jo pozirale gole i podržale održavanje Europridea u Beogradu

Preuzmite sliku

Srbijanske pjevačice Nataša Bekvalac i Sara Jo pozirale su gole i poručila da podržavaju održavanje Europridea u Beogradu.

“U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu. No, ni Isus ne kažnjava, već misli srcem i glavom i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: ‘Ko nije grešan, neka kazni grešnicu!’ Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije.Isus dalje kaže: ‘Budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi!’. Kako smo do toga došli? Da možeš biti zmija i bezazlena u isto vrijeme? Suština je, izgleda, da stradamo i kao mudri i kao bezazleni, ali i kao grešni. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas, ne u osudi, mržni, kazni i zabrani drugog”, napisala je Nataša u opisu fotografija.

“Zašto ponos je isto pitanje kao i zašto spas. Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. Kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života. Moja filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi. Šta je ljubav nego Bog? Nije kriva Eva ni zmija, a ni Adam. Zmija, uostalom, nije žena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nataša Bekvalac (@bekvalceva)

Zmija je prerurešni Lucifer koji je za sobom u grijeh povukao čovjeka. Je li Adam čovjek? A Eva? Ko je povjerovao zmiji, a ko je zbog tog lakovjerstva najviše na Zemlji platio? Nego, šta je grijeh? Nabrajanje 10 Božijih zapovijedi? Možda je jedini grijeh negirati ljubav. Ipak je sve nas Bog s ljubavlju stvorio”, navela je i dodala da je ljubav zakon i da niko nije slobodan dok svi nismo slobodni.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zabranila održavanje Europridea, odnosno parade ponosa, koja je najavljena za 17. septembar. Organizatori Europridea su poručili da će šetati ulicama Beograda uprkos zabrani.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje