Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon optužbi saradnika i emisije pod istragom, voditeljica progovorila: ‘Žao mi je’

Preuzmite sliku

Popularna voditeljica i “američka duša”, kako su je nazivali, Ellen Degeneres, pod istragom je zbog optužbi bivših zaposlenika, a sada se napokon oglasila o svemu i izvinila bivšim članovima osoblja zbog njihovih negativnih iskustava, nakon što je istraga pokazala da postoje nedosljednosti u svakodnevnom vođenju osoblja emisije. 

Internu istragu protiv Ellen Showa pokrenuo je prošle sedmice WarnerMedia, nakon što se 10 bivših članova osoblja izjasnilo s tvrdnjama da su zlostavljani na poslu. Iako Ellen nije bila osobno upletena ni u jedan od navodnih incidenata, od nje se tražilo da progovori i preuzme određenu odgovornost, kao osoba čije ime stoji i u imenu same emisije, tako i kao jedan od izvršnih producenata.

Ellen se putem pisma obratila onima koji su bili zaposleni na emisiji, izvinjavajući se i obećavajući da će osigurati bolji napredak u radu na emisiji.

 • Pismo prenosimo u cijelosti:  “Hej svi – Ellen je. Prvog dana naše emisije rekla  sam svima na našem prvom susretu da će Ellen DeGeneres Show biti mjesto sreće – niko nikada neće podići glas, a prema svima će se postupati s poštovanjem. Očito se nešto promijenilo i razočarana sam da to nije slučaj. I zbog toga mi je žao. Ko god me poznaje, zna da je suprotno onome u što vjerujem i čemu sam se nadala za našu emisiju. Ne bih mogala imati uspjeh koji sam imala bez vašeg doprinosa. Moje ime je u emisiji i svemu što radimo i preuzimam odgovornost za to.

  Uporedno s Warner Brosom, odmah smo započeli internu istragu i zajedno poduzimamo korake za ispravljanje problema. Kako smo rasli eksponencijalno, nisam bila u mogućnosti ostati upoznata sa svime svugdje, a oslanjala sam se na druge da obavljaju svoj posao onako kako su znali da bi ih ja obavila. Neki očito nisu. To će se sada promijeniti i obavezala sam se osigurati da se to više ne ponovi.

  Također, primijetila sam da ljudi koji rade sa mnom i za mene govore u moje ime i lažno prikazuju ko sam i to mora prestati. Kao neko kome je suđeno u prošlosti i ko je gotovo sve izgubio zbog onog što jesam, ja uistinu razumijem i imam duboko suosjećanje za one koji se gledaju drugačije, ili se prema njima postupa nepravedno, nisu jednaki ili – što je još gore – zanemaruju. Grozno mi je misliti da se bilo ko od vas tako osjeća. Predugo je prošlo, ali konačno smo razgovarali o pravednosti i pravdi. Svi moramo biti pažljiviji na način na koji naše riječi i postupci utiču na druge, i drago mi je što mi se ukazalo na neke stvari u mojoj emisiji.

 • Obećavam da ću raditi na neprestanom poticanju sebe i svih oko mene da učimo i rastemo. Važno je za mene i Warner Bros da svi koji imaju nešto za reći mogu govoriti i osjećati se sigurno pritom. Tako sam ponosna na posao koji obavljamo i na zabavu i radost koju svi skupa širimo u svijetu. Želim da svi kod kuće vole našu emisiju i želim da svi koji rade na njoj vole to. Opet, žao mi je zbog svih koji nisu imali takvo iskustvo. Da nije COVID-a, to bih učinila osobno i jedva čekam da se vratim na našu pozornicu i vidimo se tada. Budite sigurni i zdravi. Volim vas, Ellen”, napisala je voditeljica u pismu svojim zaposlenicima.

  “Nadali smo se da ćemo utvrditi valjanost i opseg javno prijavljenih tvrdnji i razumjeti svu širinu emisije. Kao rezultat, WarnerMedia intervjuisala je na desetine sadašnjih i bivših zaposlenika u okolini i na Ellen DeGeneres Showu. I iako nisu svi navodi potvrđeni, razočarani smo što su primarni nalazi istrage pokazali neke nedostatke povezane sa svakodnevnim upravljanjem emisije”, rekla je glasnogovornica Warner Brosa, u čijem sastavu se nalazi studio.  Podsjetimo, neki od zaposlenika kazali su kako je radno okruženje bilo puno omalovažavanja, straha, ali i rasizma.

 • – Takve se situacije događaju gotovo uvijek kada se kamere ugase. Ona se prikazuje potpuno drugačijom osobom, ali u stvarnosti je grozna – kazao je jedan zaposlenik koji je htio ostati anoniman zbog straha od tužbe. Neki djelatnici otkrili su da je Ellen otkaze dijelila šakom i kapom. (vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,