Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mračni triler koji je nadmašio rekorde Dana Browna

Preuzmite sliku

Roman ‘The Girl on the Train’ britanske spisateljice Paule Hawkins postao je veliki bestseler u Velikoj Britaniji te se na vrhu liste najprodavanijih knjiga tvrdih korica nalazi već dvadeset sedmica, čime je nadmašen i prethodni rekord hitmejkera Dana Browna.

Prije šest godina Dan Brown svojim ‘Izgubljenim simbolom‘ postavio je rekord najprodavanije knjige u Velikoj Britaniji zadržavši se na prvom mjestu bestselera u tvrdim koricama (hardback) čak 19 sedmica. Nova avantura simbologa (?!) Roberta Langdona te je 2009. srušila sve rekorde prodaje u Velikoj Britaniji, no sada se očito pojavila knjiga koja će i to nadmašiti.

U pitanju je mračni triler ‘The Girl on the Train‘ Paule Hawkins koji je ovih dana napunio 20 sedmica na vrhu liste najprodavanijih knjiga te time nadmašio Brownov hit. Knjiga Paule Hawkins u međuvremenu se prodala u 800 hiljada primjeraka u Velikoj Britaniji, otkako je objavljena u januaru ove godine. Samo u prošloj sedmici ‘The Girl on the Train’ prodana je u oko 7.300 primjeraka što je dvostruko više nego knjiga koja je na drugom mjestu bestselera tvrdih korica, a to je krimić ‘Pretty Girls’ Karin Slaughter koja je nedavno gostovala u Hrvatskoj.

‘The Girl on the Train’ prati napetu priču žene koja se odluči upetljati u život ljubavnog para koji svaki dan vidi iz vlaka u kojemu putuje na posao. U jednom trenutku protagonistica zaključi da im se dogodilo nešto loše te se upušta u opasnu istragu. (tportal.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje