Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misteriozna smrt Brittany Murphy: Suprug je zlostavljao pa naplaćivao ulaz na njenu sahranu

Preuzmite sliku

Prošlo je tačno 46 godina od rođenja Brittany Murphy, a pitanja o stvarnim okolnostima njenog preranog kraja i dalje intrigiraju mnoge.

Glumica je preminula u decembru 2009. u dobi od 32 godine, a uzrok smrti otkriven je tada od strane patologa Eda Wintera, koji je podijelio informacije s People.

“Ova smrt se mogla spriječiti. Murphy je planirala posjetiti doktora, ali je nažalost preminula prije nego što je to učinila. Ovo je bio slučaj osobe s upalom pluća koja je bila anemična i uzimala je lijekove kad je trebala biti na liječenju”, rekao je.

Suprotno očekivanjima, Brittany svoje posljednje dane nije provela na liječenju, već u porodičnoj kući sa suprugom Simonom Monjackom i majkom Sharon Murphy.

Kako navodi net.hr, naknadno je otkriveno da je prostor u kojem je boravila bio izuzetno neuredan, s raznim lijekovima, aparatom za kisik i iskorištenim maramicama pored njenog kreveta. Iako su neki očekivali ilegalne supstance, doktori su potvrdili da ih nisu pronašli u njenom organizmu. Njihov brak, sklopljen 2007. godine, iznenadio je mnoge, ali Brittany je snažno željela stabilnost nakon dvije propale zaruke. No, brak je donio emocionalno zlostavljanje, gdje je Simon igrao uloge agenta, menadžera i vizažista. Kontrolisao je njezine kontakte mijenjajući brojeve telefona i ograničavajući joj pristup telefonu i e-mailu. Uz sve to, u pauzama od snimanja, boravila je u Simonovu automobilu, zabranjena joj je bila gluma u intimnim scenama s kolegama, a jeziv detalj koji je zaprepastio mnoge jest činjenica da se Simon znao buditi usred noći kako bi je oblačio poput lutke i sugerisao plastične operacije.

Nakon Brittanyine smrti, scenarist je preuzeo kontrolu nad njezinim bogatstvom, osnovao udruženje s njenim imenom, te pokazao iznimnu pohlepnost za novcem čak naplaćujući prisustvo na njenoj sahrani, čime je konačno uspio podmiriti sve dugove koje je stvorio. Nakon Brittanyine smrti, postojale su glasine da je Simon obmanuo i njenu majku.

U dokumentarcu “Šta se dogodilo, Brittany Murphy?” otkriveno je da su on i njezina majka bili iznimno bliski, čak su zajedno odradili fotografisanje nakon njezine smrti. Pojavile su se i spekulacije da su spavali zajedno, što je potaknulo teoriju o njihovoj eventualnoj umiješanosti u smrt glumice.

Tony Bertolotti, Brittanyin polubrat, više od 10 godina pokušava dokazati teoriju da je glumica ubijena.

Izrazio je sumnju u smrt svoje sestre, tvrdeći da su tragovi prikriveni. Naglasio je da je Brittany izgledala zdravo, te se pita zašto nije odvedena u bolnicu čim joj je pozlilo, dodajući: “Mislim da je Brittany ubijena. Ko je ubio Brittany? Nije umrla prirodnom smrću.”

Misterioznost situaciji dodatno je pridonijela činjenica da je u istoj vili, samo pet mjeseci nakon njezine smrti, pronađen i njezin suprug Simon.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,