Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Misimović sa suprugom učestvovao u kafanskoj tučnjavi, završili su na sudu u Njemačkoj

Preuzmite sliku

Direktor seniorske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović (40) bio je uključen u kafansku tučnjavu ranije ove godine te se zbog toga morao pojaviti na sudu zajedno sa svojom suprugom.

Bračni par Misimović bio je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda, javlja Bild. Njemački list navodi da je Misimović u februaru bio sa suprugom u jednom italijanskom restoranu u centru Minhena kada je došlo do svađe s grupom muškaraca. Na Misimovića su tada nasrnuli drugi muškarci.

“Bila je to tipična kafanska tučnjava. Gospodina Misimovića su napala trojica muškaraca. Zato se njegova supruga uključila, zbog čega joj je također veoma žao”, rekao je advokat Misimovićeve supruge.Jednog od napadača gađala je pivskom kriglom i, prema optužnici, pogodila ga u glavu. Bivši reprezentativac BiH također je preko advokata priznao svađu uz međusobne napade u kojima je zadavao i udarce.

 • Nakon svađe u lokalu, muškarac kojeg je pogodila krigla otišao je u toalet, a za njim su otišli Misimović i njegova supruga.

  “Oboje su ga napali. Nastavilo se u toaletu. Bilo je fizičkog kontakta”, objasnio je voditelj restorana.

  Žrtva je na kraju dobila otok na licu, dok je Misimović imao iščašeno rame te je čak morao i na operaciju.

  Na sudu, međutim, više nije bilo zle krvi između Misimovića i navodno oštećenog.

  “Nije bilo tako loše”, rekla je žrtva koja se čak i rukovala s Misimovićem i njegovom suprugom.

  Zbog toga je i obustavljen postupak protiv bivšeg reprezentativca BiH koji je na kraju morao isplatiti 10.000 eura humanitarnim organizacijama. Njegova supruga je kažnjena s 2.250 eura (90 dnevnica po 25 eura).

  “I vi ste krivi. Baciti kriglu je bila glupa odluka. A onda ovaj nastavak u toaletu. Prešli ste granicu”, zaključio je sudija. (Klix.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje