Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milioner primio izbjeglicu iz Ukrajine pa zbog nje ostavio ženu: Preselili se u kuću s bazenom nasuprot nje

Preuzmite sliku

Sedmicama je lobirao kod premijera Johnsona i ministrice unutrašnjih poslova kako bi pokušao ubrzati proces dobivanja vize za nju

Bivši šef osramoćene kompanije Wonga, koja pruža kratkoročne, skupe kredite klijentima putem internetskih aplikacija, navodno je ostavio svoju ženu zbog ukrajinske izbjeglice.

Investitor i poduzetnik Haakon Overli (52) navodno je započeo ljubavnu vezu s Ukrajinkom nakon što ju je doveo u porodičnu kuću u Surreyu nakon početka ruske invazije. Oženjeni milioner zbog nje je ostavio suprugu, a zajedno su se preselili u kuću s bazenom nasuprot tog istog imanja, piše The Sun.

Sedmicama je lobirao kod premijera Borisa Johnsona i ministrice unutarnjih poslova Priti Patel u martu kako bi pokušao ubrzati proces dobivanja vize za Ukrajinku. I tako, samo nekoliko mjeseci nakon što je ona konačno dobila vizu, Overli je ostavio suprugu zbog nje i odselio se.

Overli je rođen u Norveškoj, studirao je matematiku na Sveučilištu u Oslu i također ima diplomu iz ekonomije na Sveučilištu Durham, a ubrzo se i obogatio. Njegova kompanija Self Trade prodana je u oktobru 2000. za više od 900 miliona funti. Također je 2008. bio direktor u kontroverznoj britanskoj kompaniji Wonga.

Kompanija su žestoko kritiikovali i političari, uključujući čelnika Laburističke stranke Eda Milibanda, koji ju je naveo kao vodeći primjer ‘predatorskog pozajmljivanja‘, jer je davala zajmove ljudima koji ih nikada nisu mogli vratiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,