Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mike Tyson otvorio kafić u Amsterdamu, a prodavat će marihuanu

Preuzmite sliku

Bivši američki profesionalni boksač Mike Tyson priredio je u srijedu u središtu Amsterdama otvorenje svog kafića u kojem je dopuštena prodaja marihuane ili proizvoda od kanabisa za ličnu upotrebu.

Ispred kafića na Spuistraatu okupilo se mnoštvo ljudi, javljaju nizozemski mediji.

Tysonov kafić Coffeeshop Tyson 2.0 radi od marta, no tek je sad bio party povodom otvorenja. Tyson je u srijedu posjetio kafić u blizini poznate Četvrti crvenih svjetiljki te se susreo sa znatiželjnicima i novinarima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Coffeeshop TYSON 2.0 (@coffeeshoptyson)

Sada 57-godišnjak, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji rekao je nakon otvaranja svog prvog lokala u Amsterdamu da mu se ostvario san. Nakon što je završio karijeru, Tyson je krenuo u posao s kanabisom. Od 2016. ponosni je vlasnik plantaže marihuane u Kaliforniji od 40 hektara. Godine 2020. otkrio je da mjesečno popuši trave u vrijednosti od oko 38.000 eura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Coffeeshop TYSON 2.0 (@coffeeshoptyson)

Tyson je u novembru objavio da se povezao s bivšim rivalom Evandrom Holyfieldom, kojem je odgrizao komad uha u revanšu 1997. godine. To je razlog zbog kojeg se u njegovom baru nude gumeni bomboni u obliku uha. Svakom jestivom “svetom uhu” nedostaje dio koji predstavlja komadić Holyfieldovog uha koji je Tyson odgrizao.

“Oduvijek sam ovo želio. Bio sam ovdje u Amsterdamu mnogo puta kao tinejdžer i uvijek sam želio biti u poslu s kanabisom”, rekao je lokalnoj televiziji AT5.

Pokrenuo je brend kanabisa Tyson 2.0 u oktobru 2021. u partnerstvu s preduzetnikom Chadom Bronsteinom. Otvaranje kafića u Amsterdamu prvi je Tysonov poduzetnički poduhvat na evropskom tržištu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Coffeeshop TYSON 2.0 (@coffeeshoptyson)

Tokom boravka u Amsterdamu Tyson je iskoristio priliku da otkrije svoje stavove o upotrebi kanabisa. “Marihuana je nepravedno označena kao droga. Ona je demonizirana”, rekao je za novine De Telegraaf.

Rekao je da lično koristi kanabis kao lijek protiv bolova: “Nikada u karijeri nisam pušio travu, sada je koristim isključivo zbog ozljeda koje sam doživio tokom karijere”, prenosi Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,