Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Marijan Mijajlović: U Srbiji situacija podsjeća na bure baruta jer postoje tri suprostavljene strane

Preuzmite sliku

U večerašnjem izdanju Centralnog Dnevnika na FACE TV-u nakon više godina odsustva javio se i poznati sportski komentator Marijan Mijajlović: 

“Veliki pozdrav iz Beograda, javljam se u dogovru sa Senadom da rekapituliramo situaciju, posljednje 4 godine sam u Beogradu nakon što sam napustio sportsko novinarstvo. Ovdje je policijski sat počeo i zaršit će se u utorak u pet ujutro, moram reći na početku da je lako nama u kućama koji imamo verandu, dvorište, travu i pse. U zgradama ko živi na 14. spratu i nema terasu, e njima je teško.” započeo je obraćanje javnosti nakon dugo vremena te nastavio:

“Nekoliko godina sam živio u Sarajevu, da biste znali kako Sarajevo diše morate pitati ljude na Grbavici, Hrasnom, Alipašinom, tako je i ovdje. Kada je virus u pitanju imam neke neračišćene račune sa medicinom, ali neću se miješati neka to rade medicinari.” potom se osvrnuo na političku scenu u Srbiji:

“Na političkoj sceni imamo tri kraka, jedni su vladajuću stranku i odobravaju poteze SNS-a, zatim dolazimo do opozicije koja opet ima dva kraka i ne misle isto, zajedno su u tome što su protiv vlasti ali razlika je što jedni od njih su za evropske integracije i za evropski put, druga grupacija srpske opozicije je potpuno drugačija, oni su potpuno u pravoslavlju i patrioti su koji smatraju da su Srbi uvijek i svuda upravu i ne zagovaraju politiku pomirenja. Cijela situacija u Srbiji podsjeća na bure baruta jer postoje tri suprostavljene strane. Milošević je imao ozbiljno opoziciju sastavljenu od ozbiljnih i pametnih ljudi, danas to nije slučaj.” za kraj javljanja i Beograda Marijan je poručio:

“Vjerujte sami sebi i učite, mora da se uči, da se čita, ulazmo u novu eru ljudskog čovječanstva i zbog toga mora da se uči i da se znanjem suprostavite nekim drugim stvarima.”

Podsjećamo, Marjan Mijajlović  je prešao na islam 2016. godine i postao Mustafa, posljednje godine uslijed porodičnih tragedija bile su najteži dani u životu. Danas živi u Beogradu.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje