Petak, 7. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Legendarni Stonesi najavili reizdanje albuma iz 1973. sa tri dosad neobjavljene pjesme

Reizdanje albuma na rasporedu je 4. septembra, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i box set. Box setovi će imati i ‘Brussels Affair’, live album od 15 pjesama.

Legendarni The Rolling Stones fanovima su dali razlog za slavlje, otkrivši da će jedan od njihovih albuma doživjeti reizdanje. Riječ je o klasiku ‘Goats Head Soup’, objavljenom 1973., javlja The Guardian.

Obožavatelji će imati priliku poslušati deset bonus pjesama, među kojima će se naći i tri dosad neobjavljene pjesme: ‘Criss Cross’, ‘All The Rage’ i ‘Scarlet’, na kojoj je gitaru odsvirao Jimmy Page (76).

 • Reizdanje albuma na rasporedu je 4. septembra, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i box set. Box setovi će imati i ‘Brussels Affair’, live album od 15 pjesama snimljen 1973. za vrijeme koncerta u Belgiji, prenosi 24sata.hr.

  Na izdanju će se naći klasici poput ‘Tumbling Dice’, ‘Midnight Rambler’ i ‘Jumping Jack Flash’.

  Uz navedena muzička iznenađenja, dostupna će biti i knjiga od 100 stranica koja će sadržavati fotografije te eseje čiji su autori Ian McCann, Nick Kent i Daryl Easlea.

  Inače, album ‘Goats Head Soup’ ostvario je ogroman uspjeh. Na izdanju se našla balada ‘Angie’, koja je po objavi sastavu osigurala najveći komercijalni uspjeh dotad. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,