Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Legendarni Ćiro Blažević iskreno o bolesti: Naprežem se za svaki korak, moja je želja da diskretno odletim u snu

Preuzmite sliku

“Trener svih trenera”, legendarni Miroslav Blažević Ćiro, vodi još jednu bitku s karcinomom i nada se da će je ponovno dobiti, ali dodaje da još uvijek, iako nema mladosti i mladalačke energije, ponosno pravi svaki korak.

Proslavljeni nogometni trener prije sedamnaest godina se podvrgnuo operaciji raka prostate. Godinu dana kasnije dijagnosticiran mu je melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom, da bi se prije tri mjeseca opet suočio s “bolnom istinom”.

Iako se u 87. godini drugi put suočio s karcinomom prostate, ovaj legendarni trener stoički podnosi liječenje, no priznaje da razmišlja o smrti, za koju samo želi da bude brza.

“Moja je želja da diskretno odletim, bez puno pompe, i pozdravim se sa svima koji su mi omogućili da mi život bude uglavnom pozitivan. I da se to dogodi u snu, jer je to najljepša smrt. Da ne patim, s obzirom na to da mi je prag tolerancije na bol vrlo nizak”, otkriva Ćiro, ali dodaje da još uvijek nije vrijeme za “crne misli”.

Kaže kako, barem s psihičke strane, ne odustaje. Ponosno je rekao da, kada hoda, ponaša se kao vojnik, iako mu je svaki korak težak.

“Nedostaje mi mladosti i mladalačke energije, a unatoč vježbanju, tonus mišića nogu mi više nije kao u mladića i svaki moj korak postao je starački nestabilan. Ali, pravim se važan pa hodam kao vojnik, a ljudi ne znaju da se naprežem za svaki korak. Ako sve ovo preživim, morat ću hodati sa štapom”, rekao je Ćiro u intervju za Gloriju.

Podsjetimo, Ćiro je bio selektor reprezentacije BiH u periodu od augusta 2008. do novembra 2009. godine, odnosno kvalifikacioni ciklus za plasman na Svjetsko prvenstvo koji je neuspješno okončan porazom od Portugala u baražu. (Foto: Biljana Blivajs / Cropix)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje