Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Laka objavljuje novi singl pod nazivom “Ostarih”

Preuzmite sliku

U petak, 15. marta Laka i Mirela objavljuju novi singl pod nazivom „Ostarih“. Pjesma i video spot će premijerno biti emitovani na portalu radiosarajevo.ba dok će TV premijera biti upriličena na BHT-u, u emisiji „Konačno petak“.

Autor pjesme i muzike je kao i uvijek Laka, dok mu je pri aranžmanu pomogao Matko Gaće (bubnjar u Lakinom bendu) koji potpisuje i mix pjesme.

Ovog puta Laka i Mirela su odlučili snimiti spot u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Edvin Kalić sa kojim uspješno sarađuju već nekoliko godina.

Još od evrovizijskog nastupa Laka je postavio sebi zadatak da sa svakom pjesmom i spotom pomjera vlastite granice i donosi inovativan i maštovit zvuk i sliku na domaću muzičku scenu. Također, njegovi tekstovi uvijek nose puno ozbiljnije životne poruke nego što se to čini na prvo slušanje. Tako pjesma „Ostarih“ govori o tome da ako ne uradimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih uradimo ikada više.

U ovoj godini Lakini i Mirelini fanovi će imati priliku da ih uživo slušaju i gledaju širom regije, a prvi nastup dogovoren je već za 19. april kada će ovaj omiljeni dvojac, u pratnji izvrsnog benda, zasvirati u Banjaluci na Run&More vikendu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,