Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kratak osvrt Zorana Kesića na film ‘Quo vadis, Aida?’

Preuzmite sliku

Film Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida dobio je još jednu prestižnu međunarodnu nagradu.

Film je pobijedio u konkurenciji za najbolji film na balkanskom takmičenju 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. Ovo je samo još jedna u nizu nagrada koje je film dobio. Podsjećamo, film je ušao i u uži izbor za najveću filmsku nagradu Oscar.

Voditelj kultne satirične emisije “24 minuta” Zoran Kesić, zajedno sa ekipom Njuz neta posljednjih osam godina radi odlične osvrte na dnevno-političku situaciju u Srbiji ali i regionu. Njegovi osvrti su humoristični, satirični ali nerijetko sa odličnim zaključkom, poentiranjem i porukom.

Vezano | Jasna Đuričić i Boris Isaković: ‘Quo vadis, Aida?’ nije propaganda, nego priča o ljudskoj patnji i poziv na pomirenje  

“Film sarajevske rediteljke Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, ušao je u najuži izbor na Oscara. Svako ko je imao priliku da pogleda Aidu sigurni smo da već ima svog pobjednika i ima za koga da navija. A kada navijaš za, red je da se navija i protiv, red je da se onom drugom viče “Uaaa” i da mu se želiš poraz, taj drugi može biti sve ono što je dovelo do Srebrenice a to su mržnja, nacionalizam, nasilje, nepravda, užast, surovost i rat i zato… Ajmo Aida!” navodi Kesić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,