Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kraljica slavi 96. rođendan: Ovo je njenih osam bizarnih navika

Preuzmite sliku

Kraljica je doživjela zavidno duboku starost, a neke od njenih neobičnih navika pomogle su joj držati sve pod kontrolom tokom 70 godina na vlasti

Kraljica Elizabeta II. (96) danas je proslavila još jedan rođendan, a tokom života držala se navika koje praktikuje i danas. Neke od njih su vrećica vlastite krvi bez koje ne ide na put, ne podnosi kockasti led te nikada ne jede juhu.

1. Želi samo okrugli led

Kraljica ne podnosi kockasti led i zvuk koji on proizvodi kad padne u čašu, tako da jedino dolaze u obzir ‘ledene loptice’.

2. Nema otvaranja prozora na palači

Naravno, to pravilo se odnosi samo na prednju stranu Buckinghamske palače, koja mora uvijek izgledati besprijekorno.

 • 3. Na put uvijek nosi vrećicu svoje krvi

  Tim doktora uvijek je uz kraljicu ukoliko joj se na putu nešto dogodi, oni spremni sa sobom imaju opremu. Također, ukoliko kraljici zatreba transfuzija, vrećica njene krvi je spremna.

  4. Nema ponavljana modnih kombinacija, a sve su označene brojevima

  Kraljica voli jarke boje, a njen je modni stil prepoznatljiv. Zbog uočljivih kombinacija, njen tim stilista obraća posebnu pažnju na to da se niti jedan ‘outfit’ ne ponovi, a svaki od njih označen je brojkom te je naznačeno u kojoj je prilici nošen.

  5. Ne jede supu niti krompir

  Uobičajene namirnice neće biti poslužene samoj kraljici, no nalaze se na meniju palače za ostale članove porodice i goste. Krompir kraljica odbija jer smatra da šteti njenoj dijeti.

 • 6. Nikad ne nosi potpuno nove cipele

  Kako bi izbjegla neudobnost novih cipela, kraljica ih uvijek da ličnoj pomagačici koja nosi isti broj kao i ona. Uvijek nosi isti model istog brenda, no svaki novi par pomoćnica joj prvo razgazi.

  7. Ne voli muške brade niti leptir mašne

  Jedini ko se usprotivio kraljici je njen unuk, princ Harry (37) kojeg nije uspjela uvjeriti koliko su brade grozne. Uz njih, smatra vrlo iritantnima leptir mašne na muškarcima.

  8. Svaka torbica ima joj i držač

  Uz kraljevsku torbicu dolazi i držač nalik na udicu kojim kraljica može zakačiti torbicu kako se ne bi poslala kriva poruka. Elizabeta katkad komunicira odlaganjem torbe, pa naprimjer odlaganje na pod može značiti da želi napustiti okupljanje na kojem se nalazi i slično. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje