Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić obradovao heroja: Meho Beton na poklon dobio dres Portlanda

Preuzmite sliku

Mnogo emocija se budi, kada se spomene “Meho beton”, od tuge do herojstva i motivacije. 

Tuge je bio dosta, i previše. Radost je što je naš Meho nastavio školovanje u Gračanici gdje je ove godine završio osnovnu školu.

Njegovo srce je izdržalo što ni odrasli i puno jači ne bi mogli.

Naime, Meho je tog 15. jula 2017. godine u požaru šupe u dvorištu zadobio opekotine na 70 posto tijela koje su mu ugrožavale život. Zahvalan je svom prvom komšiji Osmanu Adžemoviću, koji ga je izvukao iz ognja, iz sigurne smrti. Za taj podvig Adžemović je dobio općinsko priznanje „Zlatnu značku“.

  • Ljekari u BiH su rekli da nema nijedan posto šanse da preživi jer, osim opekotina, ugroženi su bili i dišni organi, bubrezi…

  • Boravak na Klinici „Klaić“ u Zagrebu, pa bezbroj putovanja u „Bogenhauzen“ kliniku u Minhenu, u kojoj je Mehu u svoje ruke uzeo Bosanac, prof. dr. Milomir Ninković, stručnjak svjetskog glasa za rekonstruktivnu hirurgiju. Više od stotinu buđenja iz narkoze, više od 25 teških operacija na rukama, nogama, vratu, ušima i Meho je iz životne borbe izašao kao pobjednik.

    Proglašavan je Meho za ličnost godine, pokazao da snažna volja i borba ruše sve prepreke a još jedna nagrada stigla je od reprezentativca BiH Jusufa Nurkića. Naš NBA igrač je Mehi poklonio dres Portland Blazersa kojeg je odmah i obukao te se na društvenim mrežama i pohvalio. (Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje