Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmila Žbanić poručila Kriznom štabu: “Hitno zatvorite sve kafane, kina, pozorišta, džamije, crkve, škole…”

Preuzmite sliku

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica putem svog Facebook profila tražila je od Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da se zatvore svi ugostiteljski objekti, kulturni objekti, odgode predizborni skupovi kao i izbori zbog loše epidemiološke situacije.

Žbanić je Kriznom štabu poručila: “Sigurnije smo se osjećali s četnicima oko Sarajeva nego s vama koji upravljate našim životima”, dodavši da su ljekari i medicinsko osoblje na izdisaju.

“Uvedite mjere Njemačke, Francuske, Austrije. Hitno zatvorite sve mjesec dana! Vaša neprofesionalnost i kukavičluk nas ubija!!!”, napisala je Žbanić.

Njen status prenosimo u cjelosti:

“Vladi Kantona Sarajevo, Vladi Federacije: hitno zatvorite sve kafane, kina, pozorišta, škole, sportske aktivnosti. Zabranite sve predizborne skupove i sva okupljanja! Odgodite izbore do 15. decembra.

Krizni štabe – sigurnije smo se osjećali s četnicima oko Sarajeva nego s vama koji upravljate našim životima. Ljekari su na izdisaju, medicinske sestre nemaju više snage, ljudi umiru!

Uvedite mjere Njemačke, Francuske, Austrije. Hitno zatvorite sve mjesec dana!

Vaša neprofesionalnost i kukavičluk nas ubija!!!”

Nakon objave bh. redateljice, uslijedile su reakcije na objavu, nakon čega je ona dopunila gore napisani status:

“Dragi moji, ne odgovaram više na FB komentare jer nemam vremena. Pokušala sam imati razgovor sa ljudima i sa kojima se ne slažem, ali nisam vidjele argumente – nego samo vijeđanja i nipodaštavanje. Sretno nam svima!” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje