Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Human gest srbijanskog Youtubera: Baka Prase sagradio kuću porodici koja nije imala krov nad glavom

Preuzmite sliku

Poznati Youtuber Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase odlučio je da učini humani gest, pa je potezom oduševio dječaka i njegovu porodicu kojoj je prošle godine izgorila kuća.

Novi video Baka Prase započinje pričom šta se dogodilo porodici i njihovoj kući prije 10 mjeseci. Tužna priča jednog dječaka iz Novog Sada koji živi sa ocem koji radi dva posla da bi prehranio svoju porodicu.

“Nemam struju i kako sam stavio svijeću na sto zaboravio sam da ugasim…i onda veliki plamen pa nas tata sve izveo…i onda je sve počelo da gori, to pucketa brate mili ta vatra“, isppričao je dječak o nesretnom slučaju koji se dogodio prije 10 mjeseci.

Jedino osvjetljenje u staroj, trošnoj kući ove porodice bila je jedna sijalica, a nesretnim slučajem došlo je do oštećenja i na tom jedinom mjestu koje su zvali domom.

Međutim, Baka Prase kada je čuo tužnu priču dječaka odlučio je da mu pomogne i da sazida novi dom u kome će dječak živjeti.

Unutrašnjost kuće je u potpunosti renovirana kao i spoljašnji dio. Od stare trošne kuće sa oštećenim stvarima, tamnim zidovima i bez struje, influesner je napravio pravi topli dom koji ima sve elemente koji su neophodni za normalan život i funkcionisanje.

Pored nove kuće porodica malenog dječaka za praznike je dobila i 500.000 dinara, što je oko 8.350 KM. 

Gesta na kraju videa, gdje Youtuber poklanja porodici novac ih je dodatano razniježila.

“Pored toga svega i ovo si uradio. Ne znam stvarno šta da ti kažem, ostao sam bez teksta.”, kazao je dječakov otac. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,