Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska pjevačica podigla tri prsta u emisiji: “Od sada me zovite Martina Srbos, a ne Vrbos”

Preuzmite sliku

Velika prašina se podigla oko hrvatske pjevačice Martine Vrbos, koja se takmiči na “Pesmi za Evroviziju”, jer želi da predstavlja Srbiju u Švedskoj.

Martina Vrbos je istakla da se prijavljivala i za hrvatsku “Doru”, ali da nikad nije prošla, pa se oprobala u Srbiji.

U emisiji “Amidži šou”, gdje je Martina gostovala, pjevačica je nakon najave voditelja podigla tri prsta i izjavila: “Od večeras me možete zvati Martina Srbos, a ne Vrbos!”, prenosi Blic.

  • Martina Vrbos (39) iz Rijeke se takmiči na izboru Srbije za “Evroviziju”, koji se održava krajem februara. Iako je udata u Srbiji, čitavu deceniju živi u Beogradu i ima srpsko državljanstvo, Martinu su pojedini napali na društvenim mrežama što ne pokuša prvo da predstavlja Hrvatsku, a onda neku drugu zemlju.

    Martina se ovim povodom nedavno oglasila otvorenim pismom.

    “Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Da li ste znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Da li ste znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Da li ste znali da je umjetnicima u muzičkoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija? Ako niste, vrijeme je da svi shvate da (potencijalno) Srbiju na “Evroviziji” u Malmeu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica, koja je u klubu “Quincy Jones” pjevala pred velikim muzičkim imenima u publici i nisu me pitali ko sam i odakle sam. Sada vi meni recite ko sam ja i ko će, u slučaju da pjesma “Da me voliš” pobjedi, predstavljati Srbiju u Malmeu”, piše Blic.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje