Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hollywoodska priča Ronaldinha: Znate li šta radi danas?

Preuzmite sliku

Bio je najbolji fudbaler svoje generacije i jedan od najboljih koji su ikada koračali zelenom fudbalskom planetom. Ronaldinho!

Životna priča magičnog Brazilca dostojna ekranizacije, počela je u Porto Alegreu prije 36 godina. Profesionalni vijek modernih fudbalera značajno je produžen, neki na vrhunskom nivou igraju i do pete decenije života, ali magični Brazilac svoje najbolje utakmice odigrao je davno.

 • ronaldinho2
 • Počeo je kući – teško, kao i svaki brazilski dječak, na asfaltu i željan slave u najdražoj žutoj majici, zenit karijere dočekao u Barceloni u čijem dresu ga najradije izvlačimo iz sjećanja, a u raspletu nastupao za brazilske prvoligaše i jedan meksički klub. Danas je bez kluba mada ga traži. Posljednji angažman bio je polurekreativan i odradio ga je u Indiji igrajući futsal.

  Nema, dakle, kluba dok dane provodi po brazilskim plažama i gostujući na nastupima hip hop zvijezda. U 36. godini još uvijek se nada šlagu – možda bi neki evropski klub koji razumije čari marketinga mogao da ga udomi. Bilo bi lijepo vidjeti ga sa zaraznim osmijehom – istim onim zbog kojeg su protivnici često tužni i poraženi napuštali scenu.

  Uvijek opušteniji nego što bi trebalo, ovaj sjajni fudbaler, utisak je, nikada nije postigao ono što je mogao i morao. I dok je bio najmoćniji, kolale su priče o razuzdanim noćnim provodima, orgijama. Ali ni to mu nije smetalo da Barcu gdje je dostigao fudbalski vrhunac, povede do pehara.

  Jedna velika priča privodi se kraju. Bio je poseban, pardon, vrlo poseban fudbaler kojeg ćemo pamtiti. I spominjati kao jednog od najboljih ikad. (N1)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,