Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Holivudski glumac godinama je u sretnom braku sa doktoricom iz Srbije

Preuzmite sliku

Upoznali su se 2007. godine u Vancouveru na koncertu Stinga. Ona je bila u društvu prijateljica, a Weatherly im je sa svojim društvom prišao kako bi im platili piće. Tako je sve započelo…

52-godišnji glumac Michael Weatherly, poznatiji po liku Anthonyja DiNozza iz serije “Navy CIS”, Logana u “Crnom anđelu” te Jasona Bulla u “Bullu”.

No, ono što nije poznato je to da je Michaelova žena iz Srbije, Bojana Janković.

  • Naime, Bojana se 1993. godine, kada joj je bilo 13 godina, odselila u Kanadu. Završila je medicinu i pronašla ljubav svog života.

    S Michaelom se upoznala 2007. godine u Vancouveru na koncertu Stinga. Ona je bila u društvu prijateljica. Slučajno su se zatekle u foajeu, gdje su bili neki momci koji su im ponudili piće, a one su odbile. Međutim, oni nisu odustajali.

    – Tada nam je prišao Michael pretvarajući se da nas poznaje, govoreći mi: “Draga, žao mi je što kasnim. Morao sam završiti neke poslove u kancelariji. ” Zatim se okrenuo mladićima, mahnuo im i rekao: „Ja sam Michael, drago mi je. Želite li nam se pridružiti? ” Oni su nas odmah ostavili na miru. Ustao je rekavši da je obavio svoj posao i otišao. Vratio se kasnije, naravno. Imali smo prekrasan razgovor. Budući da nemam naviku gledati televiziju, nisam imala pojma da je glumac dok mi nije rekao. Međutim, moja mi praktična priroda nije dopuštala da razmišljam o romantičnoj budućnosti, jer šta ja, student medicine iz Srbije u Kanadi, imam zajedničkog s američkim glumcem u Hollywoodu? – ispričala je Bojana u razgovoru za Politiku.

    Sljedeći put su se vidjeli u Parizu, na prvom „dejtu” poslije više od mesec dana. Sastanak se pretvorio u zajednički provod od sedmicu dana i tada su shvatili da žele da provedu život zajedno.

  • Za Michaela se udala 2009. godine. Par danas živi na Manhattanu. Imaju dvoje djece, kćerku Oliviju i sina Liama, a iza glumca je propali brak s kolegicom Ameliom Heinle, s kojom ima sina Augusta. Jedno vrijeme bio je zaručen i za Jessicu Albu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje