Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac razotkrio misteriju smrti svoje majke nakon više od pola stoljeća

Preuzmite sliku

Glumcu je bilo čudno to što je majčin partner rekao da je čistio pištolj dok je Dylanova majka Diana pravila večeru, a onda je rekao da je ipak počinila samoubistvo. Zato je 2011. opet pokrenuta istraga…

Američki glumac Dylan McDermott (59), najpoznatiji po ulozi detektiva u seriji ‘Zakon i red’, ostao je bez majke prije 54 godine, a sada je, nakon više od pola stoljeća, riješio misterij njenog ubistva. Diane je smrtno stradala nakon što je ustrijeljena u februaru 1967. godine. Njen sin tada je imao pet godina, a iako nije vidio pucnjavu, bio je glavni svjedok u slučaju.

Mamin dečko, ovisnik o heroinu, John Sponza, izbacio ga je u dvorište, a Dylan je nakon toga čuo pucanj. Majka je ubrzo preminula, ali Dylan je to saznao godinu dana kasnije jer ga je baka htjela poštedjeti patnje. Policija je napisala da se radi o nesretnom slučaju i kao takav se slučaj vodio nekoliko decenija, prenosi 24sata.hr.

Dylan je 2011. zatražio da se ponovno pokrene istraga. Bilo mu je čudno to što je Sponza tvrdio da je čistio pištolj dok je Diana pravila večeru, a onda je rekao da je ipak počinila samoubistvo. Problem je u tome što je bila dešnjakinja, a rana koja ju je usmrtila nalazila se na lijevoj strani potiljka pa je bilo nemoguće da je sama sebi oduzela život.

Službeni dosjei i fotografije iz tog perioda izgubili su se ili nestali, a Sponza je pet godina nakon smrti Diane pronađen mrtav u gepeku auta u Massachusettsu pa njega nije bilo moguće ispitati. Ipak, kad su se ispitali zaštićeni svjedoci i kad su se pregledali isječci iz medija, detektivi su shvatili da je Sponza bio ubica, ali su i spoznali da je policija zataškala njegovu umiješanost. 

Doznalo se da je Sponzin tata bio čuvar u zatvoru i da je sina izvlačio iz problema konstantno, a bio je i policijski doušnik. Policija je za medije otkrila zašto je glumac tek nakon toliko godina odlučio istražiti njenu smrt.

– Da bi preživio i dospio ovdje gdje je danas, morao je taj trenutak zakopati duboko u sebe. Rekao je da je tek nedavno došao do tačke kada može kroz sve ponovno prolaziti – istaknuli su za medije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,