Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac Daniel Craig počasni komandant britanske mornarice, kao agent 007

Preuzmite sliku

Glumac Daniel Craig imenovan je za počasnog komandanta britanske Kraljevske mornarice i tako je dobio isti čin kao i njegov lik na velikom platnu – James Bond, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

Imenovanje Craiga dolazi nekoliko dana prije britanske premijere novog filma o čuvenom agentu 007 “No Time To Die“.

Daniel Craig je poznat po tome što je bio zapovjednik Bond posljednjih 15 godina – pomorski oficir koji obezbjeđuje Britaniju u misijama širom svijeta”, rekao je admiral Tony Radakin.

Admiral je rekao da prava kraljevska mornarica to radi svaki dan, koristeći tehnologiju i vještine na isti način kao i sam James Bond.

Craig (53) izjavio je da se osjeća počastvovano i privilegovano tim imenovanjem.

Počasni oficiri su ambasadori Kraljevske mornanice koji pomažu u promociji mornarice u svijetu.

Craig se prije uručenja počasti sastao sa komandantom Francesom Bondom koji radi u štabu Kraljevske mornarice u južnoj Engleskoj.

“Kolege se šale da sam ja onaj pravi Bond, ali nisam zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji igra Jamesa Bonda”, rekao je komandant Bond.

U najnovijem filmu, koji bi trebalo da bude posljednji za Craiga, čuveni agent 007 je prestao sa aktivnostima u tajnoj službi i konačno uživa u mirnom životu na Jamajci. Međutim, njegov duševni mir brzo se prekida kada njegov stari prijatelj iz CIA-e Felix Leiter dolazi da ga zamoli za pomoć.

Zlikovca u filmu igra Amerikanac egipatskog porijekla Rami Malek koji je 2019. godine osvojio Oscara za najboljeg glumca za ulogu pjevača rock grupe Queen Freddieja Mercuryja.

Glavnu pjesmu filma “No Time To Die” izvodi mlada američka pjevačica Billie Eilish.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje