Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Filmski festival u Veneciji bez publike

Preuzmite sliku

Ovogodišnjem festivalu, koji će biti održan od 2. do 12. septembra, prisustvovat će mali broj novinara i glumaca, uglavnom iz Evrope.

Filmski festival u Veneciji, koji uobičajeno okuplja veliki broj glumaca, posjetilaca i novinara, ove godine bit će održan u nešto izmijenjenom obliku zbog pandemije korona virusa.

Ovogodišnjem festivalu prisustvovat će mali broj novinara i glumaca, uglavnom iz Evrope, dok publike neće biti, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Italija je jedna od država najteže pogođenih pandemijom – po broju smrtnih slučajeva od posljedica COVID-19 ova država nalazi se na drugom mjestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Pauza zbog karantina

Uz postepenu normalizaciju života u zemlji, ovogodišnji festival u Veneciji, koji će biti održan od 2. do 12. septembra, predstavlja pokazatelj da se svijet filma također polako vraća u prethodno stanje, nakon pauze tokom mjera karantina.

U Italiji je od početka pandemije korona virusom zaraženo blizu 267.000 ljudi, dok je od posljedica COVID-19 život izgubilo više od 35.000 pacijenata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,