Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Boyu Georgeu prijeti bankrot nakon svađe s bivšim ljubavnikom

Preuzmite sliku

Vrhovni sud naredio je zatvaranje firme Boya Georga zbog dugova prema njegovom bivšem kolegi i dečku iz Culture Cluba, Jonu Mossu.

Pjevača benda, basista Michaela Craiga i gitarista Roya Haya Moss je tužio zbog gubitka prihoda nakon što je “izbačen” 2018.

U januaru je George rekao: “Osjećam da imam mnogo razloga za uzrujavanje, ali prema svom najboljem znanju moram ukloniti svaku stvarnu mržnju prema njemu.”

Izvansudski su se nagodili u martu, sedmicu dana prije suđenja na Vrhovnom sudu, a grupa je pristala odmah platiti Mossu 1,75 miliona funti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Boy George (@boygeorgeofficial)

Moss sada poduzima daljnje korake kako bi došao do novca. Bubnjar podnosi zahtjeve za stečaj Boya Georgea i Michaela Craiga. Advokat dvojice kolega iz benda zamolio je sutkinju Catherine Burton da odgodi ročište kako bi mogli razmotriti prijedloge za Individualni dobrovoljni sporazum. Riječ je o službenim ugovorima koji ljudima omogućuju da naprave planove za otplatu dugova umjesto da odu u bankrot.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Boy George (@boygeorgeofficial)

Moss, jedan od osnivača hit pop benda novog vala iz 1980-ih, tvrdio je da ga je njihov menadžer “izbacio” iz grupe nakon 37 godina zajedničkog sviranja i turneja. Šestodnevno suđenje trebalo se održati kako bi se utvrdila vrijednost imena Culture Cluba, dobit koju je bend ostvario od navodnog izbacivanja Mossa i iznos na koji bi mogao imati pravo. Međutim, u sudskom nalogu izdanom 21. marta stoji da se grupa složila da treba donijeti presudu u korist gospodina Mossa, pri čemu će mu njegovi bivši kolege iz benda odmah platiti 1,75 miliona funti., piše gloria.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,