Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivša manekenka, tri godine nakon što joj je bivši unakazio lice kiselinom, ponovo je pozirala

Preuzmite sliku

Gessici je prije tri godine bivši dečko bacio kiselinu u lice. Vid joj je zbog toga trajno oštećen. Svojedobno je bila uspješna manekenka koja se 2007. našla u finalu izbora za Miss Italije.

Bivša talijanska manekenka Gessica Notaro (30) privlačila je u petak pažnju na Filmskom festivalu u Veneciji. Njene fotografije s crvenog tepiha prenijeli su brojni mediji.

Obukla je zlatnu haljinu, kosa joj je bila valovita, a na oku je imala povez. Gessici je prije tri godine bivši dečko bacio kiselinu u lice. Vid joj je zbog toga trajno narušen. Svojedobno je bila uspješna manekenka koja se 2007. našla u finalu izbora za Miss Italije. 

 • Bila je u vezi s tjelohraniteljem Jorgeom Edsonom Tavaresom tri godine. U januaru 2017. bacio joj je kiselinu u lice, nakon čega se oporavljala dva mjeseca u bolnici. Lice joj je trebalo biti prekriveno maskom.

  Kiselina joj je uništila kožu cijelog lica, a prvih nekoliko dana nakon napada bila je slijepa. Za vrijeme liječenja s posjetiteljima je mogla razgovarati samo kroz stakleni zid, prenosi 24sata.hr.

 • Kasnije je izjavila kako se Tavares od početka njihove veze ponašao opsesivno, bio je ljubomoran, pratio ju je, a dva sata prije napada nazvao je njenu mamu kako bi saznao gdje se nalazi.

  – Više ne mogu živjeti kao nekada. Ne smijem ići na sunce i cijelo sam vremena zarobljena ispod maske i lice me boli. Sav svoj novac trošim na lijekove – rekla je svojedobno Notaro za Daily Mail te dodala da svakih pola sata nanosi kapi za oči i kožu maže posebnim losionima.

  – Čak i kada se izliječim, imat ću emocionalne ožiljke do kraja života. Svaki put kada izađem iz automobila i krenem kući, proživljavat ću tu scenu – rekla je Talijanka.

 • Gessica i Jorge upoznali su se na predstavi sa životinjama u akvariju u njenom rodnom Riminiju, a prekinuli su u augustu 2016. Tavares je prvo tvrdio da je nevin, iako je policija našla boce s kiselinom u njegovom stanu. Naposljetku su ga krajem 2018. osudili na 15 godina zatvora. U zatvoru je navodno pokušao počiniti samoubojstvo, no to nikada nije potvrđeno od strane njegova odvjetnika. Strani mediji pišu kako je nakon presude kod Tavaresa bilo naglašeno depresivno stanje i slabost.

 • Bivša manekenka se u međuvremenu podvrgnula rekonstruktivnim operacijama, a u Italiji je postala simbol nasilja nad ženama. Ako je suditi prema objavama na društvenim mrežama, ima i novog dečka. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,