Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bill Cosby ponovo pred sudom: Judy Huth tvrdi da je komičar silovao kada je imala 16 godina

Preuzmite sliku

“Američki tata”, komičar Bill Cosby (84) ponovo se suočava sa optužnicom za silovanje, tada maloljetne, Judy Huth.

Judy Huth tvrdi da ju je Cosby seksualno napastvovao u sobi Playboy vile u Los Angelesu kada je imala samo 16 godina, a komičar je negirao takve optužbe.

Huthova je prvi put podnijela tužbu 2014. godine, ali kada je Cosby uhapšen 2015. zbog seksualnih zločina, njen slučaj, kao i drugi građanski postupci protiv njega, stavljeni su na čekanje, prenosi b92

Prema Timesu, “Među više od 60 optužbi podignutih protiv Cosbyja, ovo je jedini slučaj koji izuzev silovanja ima i elemente pedofilije. Osim toga, prijava Judy Huth je jedna od posljednjih građanskih tužbi sa kojima se Cosby suočava. Ostale su ili riješene van suda, odbačene ili zastarjele”.

Prema pisanju Timesa, posao odlučivanja da li je tužba vjerodostojna pašće na porotu Višeg suda u Los Angelesu, pošto će uskoro početi zakazano građansko suđenje protiv Cosbyjaa, zasnovano na Judynim optužbama.

Huthova je prvobitno izjavila da je upoznala Cosbyja kada je imala 15 godina i da se incident dogodio 1974. godine, ali je u nedavnom podnesku, Huthova promijenila svoju izjavu i navela da vjeruje da je tada imala 16 godina.

  • “Revidirani vremenski okvir gospođe Huth, koji kaže da ju je Cosby napao kada je imala 16, a ne 15 godina, ne bi trebalo da utiče na njenu sposobnost da podnese tužbu jer zakon smatra da je 16-godišnjak maloljetnik”, kaže Gloria Olred, Judyna advokatica.

    Cosbyjevi advokati su izjavili da su se osjećali “zatečeni” iznenadnom promjenom izjave, jer su do sada odbranu bazirali na činjenici da ni Huthova, kao ni Cosby nisu posjetili Playboy vilu tokom 1974. Sada, sa promijenjenom vremenskom distancom, moraće da dokazuju da se to nije dogodilo ni 1975. godine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje